Diskussion:Bent Melchior

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Tysklands våben Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Tyskland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Tysklandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Jeg bemærker, at John Peters på det nærmeste har gendannet artiklen efter min redigering. Min redigering bundede i, at Wikipedia ikke er en CV-database, hvilket betyder, at løbende tekst i artiklen er at foretrække. Jeg er ganske enig i, at den nuværende punktopstilling går det mere overskueligt at danne sig et hurtigt overblik, men omvendt mener jeg, at formen forhindrer uddybning og detaljering af forskellige punkter.

Derudover indledes artiklen med navnet Binyamin (Bent) Melchior. Hvis dette er hans navn, så må han ihvertfald være den eneste mand i Danmark, der har paranteser i sit navn. Indledningen bør nævne, hvilken navneform, der er hans officielle (dvs. i folkeregisteret) navn og hvilken, der ikke er. --|EPO| 27. mar 2008, 10:05 (CET)

Jeg har foreløbig fjernet "Binyamin" og parentesen. Hans navn her i Danmark er Bent Melchior, hvilket til overmål kan ses via Google, der til gengæld ikke finder et eneste hit på Binyamin. Hvis dette navn kan dokumenteres med en kilde, kan det omtales i en selvstændig sætning eller afsnit - og ellers ikke. --Sir48 (Thyge) 28. mar 2008, 00:27 (CET)

Det er hans hebræiske fornavn, som alle jøder udstyres med ved dåben,- eller hvad de kalder det. Jvf Nahum Pundak ('Herbert Pundik'). De har jo allerede (det efter hebræiske forskrifter godkendte) familenavn, og det nye medlem af familien udstyres med et tilsvarende hebræisk fornavn. Men af praktiske årsager udstyres de også med et navn, som myndighederne i det land hvor de lever, kan godkende, i dette tilfælde Bent, ligesom integrationen utvivlsomt hjælpes ved at have et fornavn, som er almindeligt i det land de lever.

Men i en encyklopædi skal så mange oplysninger som muligt (der beskriver personen) nævnes. Og det er da også et eller andet sted interessant at de på den måde opretholder et parallelsamfund i samfundet, et samfund med egne regler og skikke. I et videre perspektiv er der for mig ingensomhelst tvivl om, at denne apartethed er i det mindste del-forklaring i, at de har været mobbet,jaget og undertrykt i århundreder. OK, It takes 2 to tango, og jeg ved godt at i 'The Pale of Settlement' (Google) var de direkte holdt ude fra samfundet, således at de ikke KUNNE integreres, uanset om de selv havde ønsket det. Interessant nok er det akkurat fra dette område at Israels grundlæggere kommer fra.

I Danmark er de grundlæggende godt integreret, og de blev hjulpet til Sverige i 1943, fordi danskerne syntes det var unfair at een enkelt gruppe skulle udvælges.

Akkurat den familie vi taler om er ortodokse, som f.ex følger 'kosher' regler, og flere medlemmer af familien har direkte deltaget i Israels krige, ligesom en anden ved enhver given lejlighed hårdnakket har forsvaret Israels gerninger.

Hvor ingen af nævnte gruppe nogensinde skal høre et eneste ondt ord fra mig, når de er i kunst,business eller videnskab, forholder det sig anderledes med de som aktivt søger at påvirke opinionen herhjemme i Israels favør. Man kan ikke fortænke nogen fra at føle, at det var ikke DERFOR ar ærlige danske reddede dem, for at de som danske statsborgere skulle deltage i Israels krig med dets de facto etniske udrensning af araberne i 1948 - fordi set fra et dansk perspektiv har denne praksis naturligvis ikke virket stabiliserende for opretholdelsen af freden i såvel Mellemøsten som længere væk, ligesom terror gentagne gange har spredt sig dernedefra, som f.ex. OL i Munchen i 1972.(Bagrund: Palæstina havde i 20'erne og 30'erne været stolt deltager i OL, men blev væltet af pinden fra og med OL i Helsingfors 1952 ( Der var ingen OL i 1940 og 1944 og i 1948 var de selv i krig). Og OL i Munchen var den første olympiade efter fordrivelsen af 250000 palæstinensere i juni 1967 fra Vestbredden (altså bortset fra Mexico 1968 som på alle måder var for langt væk), hvor de med Arafat i spidsen måtte flygte til Jordan, hvorfra de i 1970 (sorte september) måtte flygte til Libanon, hvor de vistnok havde en uheldig indflydelse på borgerkrigen dér - ihvertfald begyndte den først rigtigt efter de var ankommet. Palæstinenserne dræbte 'kun' 2 israelere ved OL i 1972, de resterende 14 døde, da vesttysk politi , tilsyneladene amatør agtigt angreb de 2 helikoptere, som netop var givet i forbindelse med løfte om frit lejde. Dette sendte et meget uheldigt signal til fremtidige terrorister: De kan altså ikke regne med indgåede aftaler.) Dette er ikke en undskyldning for terror men et forsøg på at forklare dens baggrund og motiver.John Peters 5. apr 2008, 11:43 (CEST)

Sådan cirka halvdelen af første afsnit i det ovenstående indlæg er relevant for diskussionen. Vær venlig at holde dig til emnet. --|EPO| 5. apr 2008, 11:47 (CEST)

Har du nogen forklaring på, at siderne om Bent Melchior, Anders Jerichow og Herbert Pundik, Svend Auken ogErik Kjersgaard ikke vises med mine nyeste redigeringer , når man ikke er logget ind. Jørgen Schleimann og Arne Melchior vises OK med mine (de nyeste redigeringer], når man ikke er logget ind, dvs. for de som kommer forbi . Det er jo snart ved at være længe siden, så jeg kan ikke forstå wikipedias cache ikke har opdateret de sider. Vil du sørge for det?John Peters 5. apr 2008, 12:30 (CEST)

Jeg har lige så meget adgang til serverne som du har, så det kan jeg ikke. Et gæt er, at dine ændringer muligvis ikke er blevet gemt. --|EPO| 5. apr 2008, 13:03 (CEST)

Når man nu ser denne artikel -(Bent Melchior) uden at være logget ind, så vises din sidste redigering og 'diskussions-linket' er rødt, det vil sige: for folk som ikke er logget ind, ser det ud som om der slet ikke foregår nogen diskussion. Hvis du prøver at logge ud og slette dine cookies så kan du selv erfare det. Når du så går til historik, så kan du dér se mine seneste ændringer fra den første april. Og eftersom de findes i historikken, så er de jo gemt.

Jeg har i paranoide stunder troet at mine redigeringer af 3 af Danmarks mest prominente Israel supportere af nogen ikke er ønsket, men det er svært at forstå, at det mere nuancerede billede som jeg bidrager med ikke skulle kunne tåles. Vi taler om Mellemøstens stærkeste militære magt og de facto styrer af verdens eneste supermagt, USAs, mellemøstpolitik, så 'it bodes ill' for Israel supporteres 'democratic credentials' hvis de ikke engang kan tillade en mere nuanceret fremstilling - men jeg kan forstå på dig, at du mener jeg godt kan slå denne konspirationsteori ud af hovedet, og at der ikke er nogen blandt administratorerne som bevidst hindrer at disse nye redigeringer kan vises? John Peters 5. apr 2008, 13:42 (CEST)


Korrektion: Den version som vises, nåe een ikke er logget ind, er versionen af EPO af 26.marts (http://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Bent_Melchior&oldid=2020725) dvs. MED Beniahim navnet, og dermed også uden de efterfølgende redigeringer af Sir 49. Det tyder altså på en teknisk fejl at versionen af 26. marts stadig vises, og jeg vil bede EPO om at undersøge , hvad der er galt. Mener EPO ikke også at den nyeste version skal vises, så vidt muligt? John Peters 5. apr 2008, 14:51 (CEST)

Det, du beskriver, er den situation, som *du* oplever. Jeg ser den nyeste version, både når jeg er loggewt ind og når jeg ikke er. Jeg gætter på at du ser den version, der ligger i din browsers cache. --Palnatoke 5. apr 2008, 15:13 (CEST)
Jeg har netop talt med en person, der ikke anvender Wikipedia - og da slet ikke dansk Wikipedia. Han ser også den pågældende version, så problemet er tilsyneladende ikke kun for John Peters. Forsøger at få #wikimedia-tech i snak, men de er sløve til at svare. --|EPO| 5. apr 2008, 15:20 (CEST)
Der var tilsyneladende tale om et problem, der også havde vist sig på engelsk Wikipedia, men fattede ikke, hvad de sagde problemet var. Men nu skulle det altså være i orden. --|EPO| 5. apr 2008, 15:39 (CEST)