Diskussion:Bloktilskud til Grønland

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Grønlands flag Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Grønland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Grønlandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Artiklen beskriver et bestemt bloktilskud og bør derfor enten flyttes til en mere passende titel eller udvides med en generel tekst om bloktilskud, da den lige nu giver det misvisende indtryk, at bloktilskud kun går til Grønland.--Heelgrasper 22. nov 2005 kl. 20:02 (CET)

Det er jeg enig i, men - for det første - er jeg ikke god til at flytte tekster eller f.eks. lave en artikel med flertydig skrift - og så videre. For det andet var det det jeg havde kræfter til denne gang. Grunden til at jeg forsøgte er, at jeg i flere af de andre tekster omkring grønlandske forhold andre steder flere gange har lavet bloktilskud som et internt link, og der lå ikke nogen tekst. Og så fulgte jeg opfordringen: bare skriv.

Og det er rigtigt: Færøerne modtager også et bloktilskud fra Danmark. Og det var jo så her jeg håbede, at fyren fra Færøerne, der har skrevet mange andre ting om landet, ville gå ind og hjælpe ... på et eller andet tidspunkt. Fx. afgiver Rigsombudsmanden på Grønland hvert år en beretning, hvor bl.a. sådan nogle ting er beskrevet ret præcist ... og den havde jeg så tænkt mig at bruge på et tidspunkt, hvis andre ikke skrev teksten. --Thorkild 23. nov 2005 kl. 20:54 (CET)

Amter og kommuner modtager også bloktilskud fra staten, der er langt større end det til Grønland og Færøerne. Det er for øvrigt ikke særligt svært at flytte en artikel: Klik på "flyt" øverst oppe og flyt den til et passende navn. I dette tilfælde kunne Bloktilskud til Grønland vel være en passende titel.--Heelgrasper 23. nov 2005 kl. 20:57 (CET)

Bloktilskud pr. indbygger fra Syd Danmark[rediger kildetekst]

Finder fortsat der er relevant at oplyse om hvilke midler der flyttes fra Syd Danmark til Grønland såvel i præcise tal som pr. indbygger såvel her som der. Knud Winckelmanns bortredigering af min angivelse af omkostninger pr. indbygger i Syd Danmark er således udtryk for forsøg på at skjule sandheden for Syd Danskere, ifølge undertegnede og ikke udtryk for at søge at oplyse folket.

Denne sætning blev af Knud Winckelmann bortredigeret: "og svarende til 635 kr. fra hver indbygger i Syd-Danmark." (Skrev BirgerHost (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Jeg fjernede sammenligningen, da jeg ikke kunne se at den gav nogen mening. Hvorfor lige Syddanmark? Det ville da være lige så relevant at angive det for befolkningen på Fyn, i Hovedstadsområdet eller stort set alle andre steder. Jeg kan bare ikke se formålet med denne sammenligning. Mvh Knud Winckelmann (diskussion) 5. mar 2012, 22:28 (CET)

Det er fint hvis du i artiklen om fyn eller andre danske regioner finder angiver og notefører eventuelle bidrag til og fra andre danske regioner, men for mig står wikipidia for at oplyse og ikke for at undlade at oplyse. --BirgerHøst (diskussion) 5. mar 2012, 22:37 (CET)

De summer der hvert år overføres fra SydDanmark til Grønland er så massive og overvældende, at det at undlade at oplyse herom er politisk hærværk. --BirgerHøst (diskussion) 5. mar 2012, 23:07 (CET)

Når du siger Syddanmark, hvad mener du så? Resten af Danmark, eksklusive de atlantiske øer og Grønland? Eller Region Syddanmark? Dette står ikke klart. Mener du det første, kan jeg, til en vis grad, se ideen med sammenligningen, ellers ikke.
Og jeg vil gerne have mig frabedt at få skudt i skoene at jeg begår politisk hærværk. Jeg stiller spørgsmålstegn ved en uklar sammenligning. Knud Winckelmann (diskussion) 5. mar 2012, 23:17 (CET)

Når der tales om Grønland er der ingen tvivl om begrebet Syd Danmark. --BirgerHøst (diskussion) 5. mar 2012, 23:28 (CET)

Jo lige her hvor jeg befinder mig, er der tvivl om begrebet. Tror jeg også der er andre steder. Du bedes uddybe dig mere præcist, ellers er det umuligt at forholde sig til noget som helst af hvad du skriver. --Pixi Uno (diskussion) 5. mar 2012, 23:31 (CET)

SydDanmark står for de 43.098 km2, der i øvrigt er kendt under begrebet Danmark i wikipidia. --BirgerHøst (diskussion) 5. mar 2012, 23:35 (CET) Er nået til den konklusion at dette site er Grønland-land, her er ingen der ønsker oplysninger svarende til fakta. Navnlig ikke Knud Wincklemann og Pixi Uno. De tal jeg fremfører er direkte fra finansloven så klap i eller fortsæt jeres vendette pro grønland or whatever.--BirgerHøst (diskussion) 6. mar 2012, 08:32 (CET)