Diskussion:Bolesław 1. den Høje

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Monarki Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Monarki, et forsøg på at koordinere oprettelsen af monarki-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Tysklands våben Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Tyskland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Tysklandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Nummer eller tilnavn[rediger kildetekst]

Navngivningen med både nummer og tilnavn, men uden land, hører alene til i kongerækker, men jeg vil mene at man i almindelig løbende tekst bør kalde denne mand enten "Bolesław 1. af Schlesien" eller "Bolesław den Høje" - eventuelt kan man bruge "Bolesław den Høje af Schlesien". --Palnatoke 14. mar 2011, 12:54 (CET)

Hvor står det lige, at numre alene hører til i kongerækker? Det bruges rask væk af engelsk og flere andre wikier, også til fyrster af forskellige slags.
Hvis det er vigtigt, vil jeg anbefale "den Høje", så man fokuserer på tilnavnet, idet landetilhørsforholdet i fortiden ofte skiftede i løbet af en fyrstes liv. Han kunne starte som fyrste af xx-land, dernæst blive fyrste af yy-land og måske senere blive fyrste af yy-land og zz-land (på én gang). Mvh. Arne (Amjaabc) 14. mar 2011, 14:24 (CET)