Diskussion:Botanisk navn

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Botanik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Botanik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af botanikrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Sammenskrivningsforslag[rediger kildetekst]

Hej,

artiklerne Gartnerlatin og Botanisk navn dækker sådan set det samme og bør derfor sammenskrives. Desuden synes jeg at Gartnerlatin indeholder nogle problemer

  • Dels at der står "Gartnerlatin er navnet på det internationale botaniske fagsprog" - dette må vist være for forfatterens egen regning; jeg har aldrig før hørt at dette skulle være tilfældet. Ikke det officielle navn i hvert fald.
  • Dels synes jeg betegnelsen "gartnerlatin" i det hele taget er uheldig. Gartnere og planteskoler bruger nemlig ofte de latinske botaniske navne forkert.

MvH --Honymand 3. jan 2009, 22:36 (CET)

Jeg er helt enig med dig, Honymand. Derfor har jeg lavet følgende sammenskrivningsforslag. Hvis du ikke har noget at indvende (eller: efter at du har rettet, hvad rettes bør), henvender jeg mig til en admin, så vi kan få historikkerne samlet. Men hvad mener du i første omgang om sammenskrivningen? Mvh.--Sten Porse 26. feb 2009, 21:16 (CET)

Hej Sten, jeg synes dit forslag til ny tekst er fin - jeg har blot rettet et par enkelte småting (et link og en lille slåfejl). Desuden har jeg indsat min skabelon for neden og rettet den til også, så den ikke linker til artikler der skal væk. Jeg bemærkede så også 2 andre nærmest helt ens artikler, nemlig Artstilføjelse og Botaniske artsbetegnelser. Den sidste skal nok bare redirecte til den første tror jeg. --Honymand 27. feb 2009, 08:24 (CET)