Diskussion:Brændevin

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Nogle udenlandske brændevinsmærker ... Tyskland ... Malteserkreuz

Nu må jeg igen be' om mine himmelblå bukser: Er ikke Malteserkreuz det navn hvorunder Rød Aalborg markedsføres i Tyskland? -- Sebastjan 28. dec. 2005 kl. 13:00 (CET)

Malteserkreuz brændevinen ser ud til at være et tysk produkt som blevet produceret på grundlag af en dansk recept siden 1924. Nederst på flaskeetiketten står der også Deutsche Erzeugnis.
Citat fra Gastro Corner
Malteserkreuz Akvavit 40%-vol.
Lanceredes i 1924 på det tyske marked under navnet Aquavit Marke Malteserkreutz i forbindelse med oprettelse af en fabrik i Berlin. Baggrunden for fabrikkens grundlæggelse var, at det ikke var muligt at få eksporttilladelse af akvavit til Tyskland. Der blev derfor udviklet og produceret en tysk pendant til Aalborg Taffel Akvavit, som i Danmark nød stor succes. Den tyske akvavits oprindelig styrke var 45%-vol. Produktet skiftede i 1928 navn til det nuværende Malteserkreuz Aquavit

---------------------------------------------

Danske brændevinsmærker, en ønsket tilføjelse

Det kan undre at de Bornholmske brændevine, ikke har fundet nåde for forfatterens øjne.

Bornholmer 1855 Traditions akvavit 42%.
Produceres af "Den Bornholmske Spritfabrik" Fra orienterings etiketten (på flaskens bagside)
Denne gyldne luksusakvavit på 42 % har en fyldig, blød og behagelig smag.
De flotte »gardiner« på glasset afslører, at her er tale om en snaps med fylde.
Bornholmer Bitter 38 %.
Denne bitter er meget karakterfuld med en behaglig rund smag og duft, hvor blandt andet rønnebær og kanel svagt kan anes. Eftersmagen er meget mild bitter med en snert af let sødme.
Bornholmer Bitter er med sin fine balance, smag og karakter en bitter i absolut særklasse som klart rammer den »brede« smag.

Efter nudertegnedes opfattelse er, Bornholmskrsnaps'en af en betydelig bedre kvalitet en den som kommer fra "Aalborg, og i helhedens navn bør den nævnes her.

http://www.bornholmersnaps.dk/Page.asp

~~svend-ev [svend(at)venstrup(dot)dk]~~