Diskussion:Bugt

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Østersøen kan vel aldrig omfattes som en bugt i Atlanterhavet. Kan der tænkes at være tale om Nordsøen?

Altså Østersøen som en bugt i Nordsøen? Den kan jeg godt købe (da vi nu taler om grænsetilfælde). Eneste lille problem skulle være, hvis et -hav kan rumme en -sø, sådan at -søen reelt hører med til -havet. Altså at Nordsøen blot er en del af Atlanterhavet. Der må jeg indrømme, at min viden om geografi ikke lige slår til. --Heelgrasper 8. apr 2005 kl. 23:22 (CEST)
Nej nærmere nordsøen som en bugt i atlanterhavet. I min optik er østersøen i bedste fald en fjord (med nogle pænt stor øer i mundingen), eller en brakvandsindsø. -- Bruger:Wegge 8. apr 2005 kl. 23:38 (CEST)
Kan en bugt være forbundet til det samme hav to steder, som Nordsøen er? Det er vel sådan set ikke en kystlinie, der krummer, hvis vi nu skal tage udgangspunkt i artiklens definition.
Og ja, Østersøen er nok nærmest en fjord. Altså efter dansk sprogbrug, som let kan blandes sammen med den internationale brug af ordet fjord, hvor det er noget med en delvis havdækket gletscher-eroderet dal.--Heelgrasper 8. apr 2005 kl. 23:50 (CEST)
Er hele østersøen ikke også en slags afsmeltningsdal? Er der en geolog tilstde? -- Bruger:Wegge 9. apr 2005 kl. 00:00 (CEST)