Diskussion:Corporate Social Responsibility

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Diskussion:CSR)
Filosofi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Filosofi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af filosofi-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Kunne der ikke byttes om på CSR og Virksomhedernes sociale ansvar, det ville virke mere natur om CSR var omdiregeringssiden. Titler på dansk på dansk wikipedia. --Villy Fink Isaksen 25. maj 2009, 14:56 (CEST)[svar]

Enig - En beskrivende titel er bedre end en intetsigende forkortelse, at en oven i købet engelsk betegnelse. - Nico 25. maj 2009, 15:10 (CEST)[svar]

Jeg forstår godt din indgangsvinkel, i forhold til at vi skal have danske titler. Men CSR er bare oversat til dansk på mange forskellige måder. Nogle oversætter det "virksomhedernes sociale ansvar" (bl.a. forskere på CBS), mens andre oversætter det som "samfundsansvar" (bl.a. Regeringen). Der er stor strid om hvad man bør kalde det på dansk, så for at bevare objektiviteten i wiki-en anbefaler jeg at holde fast i det oprindelige begreb. Begrebet CSR bruges også på dansk, og er den mest sigende fællesbetegnelse for emnet. Derudover dækker begrebet CSR mere end virksomhedernes sociale ansvar - det dækker fx også deres miljømæssige ansvar. Derfor vil det være mest korrekt at kalde det for CSR. --David Jul 25. maj 2009, 15:13 (CEST)[svar]

Jeg roder op herinde igen. Når CSR på siden beskrives som en forkortelse for Corporate Social Responsibility, kan siden da ikke i det mindste omdøbes til det? Så undgår eller udskyder vi diskussionen om hvad den korrekte danske oversættelse er, men får stadig en mere sigende titel. --Kimsey0 (diskussion) 18. feb 2015, 13:13 (CET)

Flytteforslag: CSR

Se evt. på Wikipedia:Flytteforslag

Jeg foreslår at CSR flyttes til Corporate Social Responsibility. CSR beskrives i selve artiklen som en forkortelse for Corporate Social Responsibility, og selvom CSR er et udbredt navn for begrebet ser jeg ikke nogen grundt til at artiklen ikke kan have en mere sigende titel. Virksomhedernes sociale ansvar er på artiklens diskussionsside blevet foreslået som artiklens titel på den danske Wikipedia, men det er mit indtryk, at det er et begreb der bruges væsentligt sjældnere en Corporate Social Responsibility. --Kimsey0 (diskussion) 14. mar 2015, 19:18 (CET)

  •  Flyt CSR er som sagt en forkortelse for Corporate Social Responsibility, og derfor synes jeg godt vi kan bruge det fulde navn. --Kimsey0 (diskussion) 14. mar 2015, 19:18 (CET)
  •  Flyt Jeg er enig. Det er bedre at bruge det fulde navn. --Steen Th (diskussion) 16. mar 2015, 17:07 (CET)
Konklusion:
Jeg har udført flytningen. --Steen Th (diskussion) 25. mar 2015, 17:30 (CET)