Diskussion:Canada

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Artiklen Canada var tidligere kandidat til gode artikler, men blev afvist ved afstemningen. Hvis du kan forbedre artiklen til GA-niveaugør det gerne, og nominer den eventuelt på ny.

Huskeliste for Canada: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Canada Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Canada, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Canadarelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Denne artikel er en del af WikiProjekt Verdens lande, et forsøg på at forbedre artikler om verdens lande på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
  • Denne artikel er blandt dem, som har været vist flest gange på den danske Wikipedia. Du kan derfor være med til at højne Wikipedias brugervenlighed ved at forbedre denne artikel.
  • Har du specifikke kommentarer til artiklens indhold eller detaljerede forslag til ændringer og tilføjelser, bedes du skrive dem her på denne diskussionside.

Jeg mener, det er misvisende at kalde Canada for et monarki, selv om det formelle statsoverhoved er den britiske dronning. Andre opslagsværker benævner Canada som en forbundsstat. --kemp 7. aug 2005 kl. 18:04 (CEST)

Måske, men det er begge to. Canada er en forbundsstat regeret som konstitutionelt monarki og parlamentariske demokrati. Peregrine981 8. aug 2005 kl. 14:14 (CEST)

Jeg vil fastholde, at betegnelsen monarki for Canada er vildledende. I følge Wikipedias egen definition for det konstitutionelle monarki repræsenterer monarken landet i internationale og nationale sammenhænge. Det gør dronning Elisabeth jo ikke engang for Canada. Australien har samme status som Canada, og jeg kender australiere, der meget vil have sig frabedt, at deres land skulle kaldes et monarki. --kemp 8. aug 2005 kl. 15:08 (CEST)

Det er måske vildledende at betegne Canada som konstitutionelle monarki i artiklens første sætning. Det er vigtigere at sige det er en forbundsstat, men landet er alligevel et konstitutionelle monarki også. Monarkiet er accepteret af det fleste af Canadas befolkning. Republikansk følelse er ikke stærk i Canada imod Australien. På engelsk står det, "Canada is a federation of ten provinces and three territories. Initially constituted through the British North America Act of 1867 and referred to as the Dominion of Canada, it is governed as a parliamentary democracy and is a constitutional monarchy with Queen Elizabeth II as head of state." Peregrine981 10. aug 2005 kl. 14:09 (CEST)

Ja, jeg ville være tilfreds med, at der indledningsvis stod, at Canada var en forbundsstat med den britiske dronning som formelt statsoverhoved. Det skal blot understreges, at det med monarkiet virkelig er noget formelt. --kemp 10. aug 2005 kl. 17:40 (CEST)

Leksikon.org?[rediger kildetekst]

Nederst på siden er der en ekstern henvisning til "leksikon.org" eller "leksikon for det 21. århundrede." Jeg er i tvivl om, hvorvidt denne side kan bruges, da den fra flere sider er blevet kritiseret som værende "partisk" og "propaganda". Som eksempel er en overskrift i artiklen om Canada (citat): "2008 Udviklingen af Canada til et totalitært samfund" og "Harper regeringen støtter racisme". Algerdenstore (diskussion) 27. nov 2014, 22:20 (CET)

Billedadvarsel[rediger kildetekst]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

D-Kuru slettede Image:Bigcancoat.png: copyvio - {{Non-free symbol}} (en.wikip.);

-- CommonsTicker 21. aug 2007, 16:17 (CEST)

Billedadvarsel[rediger kildetekst]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

Herbythyme slettede Image:Armoiries_du_canada.svg: [[Commons:Licensing|Copyright violation]]: This image is copyright © 1994, Her Majesty the Queen;

-- CommonsTicker 17. feb 2008, 19:15 (CET)

Fejl i redigeringsopsummering[rediger kildetekst]

Ved en redigering jeg udførte tidligere i dag kom jeg til at skrive i redigeringsopsummeringen, at jeg havde rettet formateringen i to afsnit. Det var dog kun det ene jeg rettede. Der skulle have stået formateringsrettelse: samler lister i →‎Fakta:. Det må de undskylde. Pretended leer (diskussion) 12. apr 2015, 15:09 (CEST)

Omfattende udvidelse[rediger kildetekst]

Jeg har gennem en årrække arbejdet på at opdatere artiklen på en kopi i min sandkasse ud fra en-wiki. Jeg her nu vurderet, at arbejdet er gennemført i et omfang, så jeg tillader mig at sætte det ind her. Feedback og rettelser er naturligvis velkomne; jeg er klar over, at der kan være enkelte elementer i den hidtidige artikel, der er forsvundet - i så fald skyldes det, at jeg har vurderet, at de ikke var så vigtige, men det kan naturligvis rettes igen. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 7. okt 2020, 12:17 (CEST)

Hej @Arne (Amjaabc) det er et meget flot stykke arbejde, du har fået lavet. Givet kvaliteten af en:wiki artiklen, der er en Featured Article, så tænker jeg, at den som absolut minimum er GA og sandsynligvis også FA. Jeg nominerer derfor artiklen til GA, og så må diverse wikipedianere komme med forbedringsforslag, så den senere kan blive FA, så vi kan få den frem på da:wikis forside, hvor den fortjener en plads. --Nessumsaram) (diskussion) 30. aug 2021, 13:11 (CEST)

Vedr. nominering[rediger kildetekst]

Jeg har taget et kig på Arne (Amjaabc) meget imponerende oversættelse af en:wiki artiklen, og har indtil videre nomineret den til GA. Kom gerne med forbedringsforslag til artiklen så den senere kan blive en FA artikel --Nessumsaram) (diskussion) 30. aug 2021, 13:11 (CEST)