Diskussion:Carolusborg

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Sverige Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Sverige, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Sverigerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Jeg fjerner den artikel fra kategorien Danmark kolonihistorie, da den omhandler et svensk kolonifort/handelstation--Christophersen 28. apr 2009, 21:19 (CEST)

Den kan naturligvis sagtens indgå i både dansk og svensk kolonihistorie, så jeg sætter lige kategorien på igen. --Palnatoke 28. apr 2009, 21:36 (CEST)
Ja - det er korrekt - men hvor er den landet i kategorien Danmarks kolonihistorie? Så vidt jeg kan læse har det intet med Danmark kolonihistorie at gøre!--Christophersen 28. apr 2009, 21:45 (CEST)
De forskellige sprogversioner fortæller forskellige historier:
  • På tysk får vi at vide, at fortet blev dansk i 1659 og erobret af fetuerne året efter.
  • På engelsk kan vi læse, at fortet, sammen med resten af den svenske guldkyst, blev dansk i april 1663, og overgik til briterne året efter.
  • Svenskerne fortæller, at danskerne efter Carloffs maskepi overtog borgen 1658, og at svenskerne havde håbet at få den igen ved Freden i København, men at hollænderne tog den i 1663.
Uanset hvad - en kort periode på danske hænder, men ikke noget, der har sat sig store spor. --Palnatoke 28. apr 2009, 21:58 (CEST)
Okay - ja det er accepteres du har ret - jeg nærlæste lige teksten igen - sorry. Jeg sætter den under kategorien Fæstningsanlæg i Danmarks koloniområder, den har jeg lavet til en underkategori til både Fæstningsanlæg og til Danmarks kolonihistorie. Jeg vil blot rydde lidt op i kategorien! Øhh -hvordan laver jeg forøvrigt et link i teksten til en kategori istedet for en tekst? --Christophersen 28. apr 2009, 22:09 (CEST)