Diskussion:Cistercienserordenen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Det kvalte liv[rediger kildetekst]

Jeg studsede over følgende sætning i artiklen:

"Det gik imidlertid cistercienserne som det er gået alle andre munke; de overlæssedes med privilegier og rigdomme, og det kvalte livet. "

Jeg synes det er en lidt underlig og måske også subjektiv vurdering at lave, især når der ikke er angivet en kilde på at nogen direkte skulle have formuleret det sådan i samtiden. Jeg ved dog ikke helt om det skal erstattes med noget andet, bare slettes eller om det er helt som det skal være, da jeg ikke har den store viden på området. Jeg ville dog lige gøre opmærksom på det i tilfælde af at nogen mere vidende har noget at byde ind med :)

~~~~

2A03:7405:4FA9:A600:313E:F78B:5F10:2EE2 25. feb. 2024, 18:28 (CET)[svar]

Tak for at gøre opmærksom på det. Det er fra en gammel tekst fra Salmonsens leksikon. Det er vist ingen skade at fjerne det. - Nico (diskussion) 25. feb. 2024, 18:33 (CET)[svar]