Diskussion:Concert spirituel

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Musik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Musik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af musik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Flytteforslag[rediger kildetekst]

Jeg foreslår en flytning af artiklen til Concert Spirituel, da det er den betegnelse, som de fleste interwikilinks henviser til. Hvad siger I andre?

Christian Giersing (diskussion • bidrag • e-mail) 6. apr 2009, 19:31 (CEST)

Den Store Danske har Concert spirituel
" ... I 1725 oprettedes et koncertforetagende, Concert spirituel, som fik stor betydning ..."
http://www.denstoredanske.dk/Rejser,_geografi_og_historie/Frankrig/Geografi/Generelt/Frankrig_(Landeartikel)/Frankrig_(Musik)/Frankrig_(Musik_-_Musikinstitutioner)
Musikhistorikeren Nils Schiørring har:
"... og henviser til de berømte Concerts spirituels i Paris. ..."
i sin Musikkens historie, II, s.82
Disse kilder har det samme:
Jeg mener det er rigeligt til at beholde den form opslaget er oprettet under. -- Mvh PHansen 6. apr 2009, 20:12 (CEST)
en:Concert Spirituel hedder ganske vist "Concert Spirituel", men har "Concert spirituel" som stikord med fed. Dog har fr:Concert Spirituel og pl:Concert Spirituel både titel og stikord stavet på nævnte måde. Christian Giersing (diskussion • bidrag • e-mail) 6. apr 2009, 20:16 (CEST)
Og den tyske (de:Concert spirituel) og hollandske (nl:Concert spirituel) har Concert spirituel. -- Mvh PHansen 6. apr 2009, 20:34 (CEST)
Jeg synes at Peters første argument er helt overbevisende, og det vil i øvrigt også passe med almindelig dansk sprogbrug, så jeg stemmer for at bevare artiklen under det nuværende navn. --Arne (Amjaabc) 20. apr 2009, 22:32 (CEST)