Diskussion:DHCP

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Internet Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Internet, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Internet-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

DHCP er et server-program i computerterminologi.

Menes der I computerterminologi er DHCP er et server-program?

Sebastjan

DHCP er en del af Transmission Control Protocol/Internet Protocol (TCP/IP) protokol suiten og sørger for at administrere og tildele IP-adresser til forskellig computer i et TCP/IP netværk. En DHCP server står og lytter på ens netværk og sørger for at klinter på netværket får tildelt en korrekt ip adresse og den rigtige information om netværkstruktur, altså subnet og gateways således at klienten kan kommunikere med andre computere på netværket.

1. Klient starter op, altså maskinen tændes. 2. Netkortet undersøger om der er en DHCP server på netværket. 3. DHCP server svarer og sender sin IP adresse. 4. Netkortet spørger DHCP server: kan jeg få tildelt en IP adresse 5. DHCP server svarer og sender en IP adresse

DHCP

DHCP Manager er et selvstændig program som administrere bl.a. Scope som gør det at du kan vælg at fx at server delen i IP adresserne skal have de sidste cife fra 1 til 10 og klinter fra 10 til 100. Server (192.168.0.1) – 192.168.0.10 Klinter (192.168.0.10) – 192.168.0.100


Kenneth Parbst (nickname Viggo Olsen)

Kopieret diskussionsoplæg fra Brugerdiskussion:Glenn#OSI

Hej Glenn

Den 10. januar flyttede du ARP og DHCP fra lag 3 til lag 2 i OSI-modellen. Det er forkert! ARP ligger i LAG 3! og DHCP ligger i lag 7!

Hilsen Klaus Mark - 10. november 2011(Skrev Klausmark (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Hej Klausmark
På ISO lag 7 (applikationslaget) serviceres DHCP-pakker af f.eks. dhcpd-server-dæmonen, derfor er DHCP en lag 7-protokol. Så DHCP klassificeres som en lag 7-protokol.
Protokollen kan under en DHCP-forhandling starte med ikke-routebare source (0.0.0.0) og destinations (255.255.255.255) ip-adresser i lag 3-headeren, men kan senere benytte routebare ip-adresser. Herudover indeholder DHCP-pakker også valide UDP-porte. DHCP-protokollen kan starte med at respektere lag 2-protokollen og kan ende med at bootstrappe sig til at respektere lag 3 (IPv4) og lag 4 UDP-protokollen.
--Glenn 10. nov 2011, 22:17 (CET)