Diskussion:Dagmar (kejserinde af Rusland)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Monarki Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Monarki, et forsøg på at koordinere oprettelsen af monarki-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Ruslands flag Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Rusland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Ruslandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Feminisme Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Kvinder, et forsøg på at koordinere oprettelsen af kvinde- og feminisme-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Enkekejserinden Dagmar flygtede [...] Enkezarinden døde den 16. oktober 1928.

Man bør nok beslutte sig for, om hun var enkekejserinde eller enkezarinde. Og artiklen bør flyttes, så denne artikel kan handle om navnet Dagmar eller være en flertydig artikel med henvisninger til forskellige Dagmarer.--Heelgrasper 23. sep 2005 kl. 23:33 (CEST)

Hedder det ikke enkezarina? - zarinde har jeg aldrig hørt før, men jeg tror jeg foretrækker enkekejserinde . - men jeg er enig i flytningen f. eks. til Kejserinde Dagmar (?) -- Nico 23. sep 2005 kl. 23:57 (CEST)
Vi har jo bl.a. også Valdemar Sejrs dronning. Ville det ikke være bedst med en flertydig artikel Dagmar, og så lade denne her hedde Dagmar (kejserinde af Rusland)? Lars Helbo
OK - parantesen stemmer nok mere overens med navnekonventionen. OK med den flertydige også - der er også Dagmar Heinemann ;-) -- Nico 24. sep 2005 kl. 09:28 (CEST)

Bisat i krypten[rediger kildetekst]

Ved sit ægteskab konverterede Dagmar til den russisk-ortodokse konfession, og hun synes at have fastholdt denne også efter sin tilbagevenden til Danmark. Er der noget om at hun af denne grund blev bisat i krypten under Chr. 9.s kapel – mao. at hun som "frafalden" fra lutherdommen ikke kunne tilstedes plads oppe i kirken? -- Sebastjan 12. feb. 2006 kl. 11:25 (CET)

Der er pladsmangl i kirken, og det er kun nogen af de danske konger og groninger som ligger oppe i kirken. Begrebet "frafalden fra lutherdommen" giver ingen mening, da der ikke findes nogen lutherdom.Haabet 12. feb 2006 kl. 12:29 (CET)

Forskud på historien[rediger kildetekst]

Nu må vi da håbe, at alt forløber som planlagt ;-)--Lcl 23. sep 2006 kl. 13:12 (CEST)

Genbegravelsen - egen artikel?[rediger kildetekst]

Vi er ved at være derhenne, hvor afsnittet om genbegravelsen er blevet et længere resten af artiklen. Måske afsnittet skulle flyttes til en ny artikel, fx Kejserinde Dagmars genbegravelse. - Pardy 25. sep 2006 kl. 18:44 (CEST).

Hvis nogen har mod til at starte en "ny" artikel er det vel bare at gå igang? --Broadbeer 25. sep 2006 kl. 18:46 (CEST)
Nej, interessen for genbegravelsen er på grund af mediedækningen meget stor i 2006, men vil sikkert finde et mere beskedent leje og hører derfor naturligt hjemme som afsnit under artiklen her Dagmar (kejserinde af Rusland). - Ylle 15. feb 2007 kl. 15:20 (CET)
Det er fint du vil give din mening til kende, men diskussionen blev afsluttet for 3 måneder siden. :) --Broadbeer 15. feb 2007 kl. 15:25 (CET)
Det er muligt, men hvor står det? Eftersom artiklerne til stadighed kan korrigeres, er det vel stadig en mulighed, at nogen måtte ønske en ny artikel. -Ylle 15. feb 2007 kl. 15:36 (CET)
Ja, artiklen er blevet flyttet lidt frem og tilbage, men tror alle er enige om, at genbegravelsen nu hører til som et afsnit under hovedartiklen. Se også Diskussion:Kejserinde Dagmars genbegravelse. Pardy 15. feb 2007 kl. 15:54 (CET).

Døde hun den 13. eller 16. oktober, eller en helt anden dag? - Kåre Thor Olsen (Kaare) 18. dec 2006 kl. 15:10 (CET)

Ifølge Kongehusets hjemmeside og russisk wikipedia døde hun d. 13. oktober - jeg formoder, at det må være ret sikre kilder i denne sag. --Brams 18. dec 2006 kl. 22:24 (CET)
Tak, jeg har rettet det i artiklen. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 18. dec 2006 kl. 22:35 (CET)

Billedadvarsel[rediger kildetekst]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

  • Image:Royal_Coat_of_Arms_of_Denmark.svg:

Lokal Profil slettede Image:Royal_Coat_of_Arms_of_Denmark.svg: Still a Derivative of unfree Vector-images.com image, not ineligible for copyright;

Lokal Profil slettede Image:Royal_Coat_of_Arms_of_Denmark.svg: Derivative of unfree Vector-images.com image, not ineligible for copyright;

-- CommonsTicker 8. aug 2008, 16:21 (CEST)