Diskussion:Dalai Lama

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Buddhisme Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Buddhisme, et forsøg på at koordinere oprettelsen af buddhisme-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Denne Wikipedia-artikel er omtalt i følgende kilde(r):
  • Torben Sangild, Erik Meier Carlsen (Uge 6, 2015). "Wiki-værkstedet". Radio24syv. {{cite news}}: Tjek datoværdier i: |date= (hjælp)

Er Dalai Lama et navn eller en titel? --Palnatoke 11. apr 2005 kl. 08:14 (CEST)

En titel. Vel nærmest lidt ligesom "pave", der også kan bruges til at identificere en ganske bestemt nulevende person.--Heelgrasper 11. apr 2005 kl. 09:24 (CEST)


hvad betyder: Dalai Lama er overhovedet i tibetanernes religion, men de har også et andet overhovedet, under navnet Panchen Lama er denne lærermester, for en fremtidige Dalai Lama, mens den nuværende Dalai Lama ville være det for den fremtidige Panchen Lama. ? --pmh 22. mar 2006 kl. 11:41 (CET)

Jeg antager at der menes at der er to overhoveder, og at den af de to, der er ældst, fungerer som læremester for den anden - og at det for tiden er Dalai Lama, der er ældst. --Palnatoke 22. mar 2006 kl. 12:14 (CET)
Artiklen beskriver ikke forholdene så godt. Dalai Lama har ganske vist de sidste tohundrede år fungeret som Tibets politiske leder og han anerkendes nok også i Tibet som den højest rangerende lama, men formelt set tilhører han blot én af en fire-fem store tibetanske skoler, der hver har deres egne overhoveder og som i lange perioder har ligget i strid med hinanden og kæmpet om magten, og selv i Gelug-skolen er han formelt set kun øverste verdslige leder, ikke øverste spirituelle leder, omend dette forhold givetvis har forskudt sig de sidste halvtreds år på grund af Dalai Lamas store internationale arbejde. Panchen Lama er den andenhøjest rangerende lama inden for Gelug-skolen. Når enten Dalai Lama eller Panchen Lama dør, påhviler det den anden at finde ud af, hvor den afdøde lama har ladet sig reinkarnere og sørge for, at den unge lama får en passende oplæring. --Pinnerup 22. mar 2006 kl. 12:30 (CET)
Pinnerup, din tekst er både mere uddybende og nemmere at forstå, jeg opfordrer dig til at indsætte den nye forklaring. --pmh 22. mar 2006 kl. 12:59 (CET)

Billedadvarsel[rediger kildetekst]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

  • Image:Dalai_Lama.jpg:

Nilfanion fjernede licensskabelon License tags fra Template:Flickrreview: messy vooddo :D; Images:

-- CommonsTicker 17. okt 2006 kl. 00:15 (CEST)