Diskussion:Danske euromønter

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
EU Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt EU, et forsøg på at koordinere oprettelsen af EU-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Fin ny artikel, ærgerligt at der er copyright på mønterne.

Det er uklart for mig hvorfor, at et nyt design vil være nødvendigt, hvis Danmark indfører euroen. Har dronningen truet med at begå hara-kiri hvis det sker, så Kong Frederik 10. skal på det nye design eller hvad?

En anden ting er "kronen har siden 1999 været bundet til euroen, hvilket vil sige at Danmark når som helst kan indføre euroen." Er det ikke konvergenskriterierne som skiftende danske regeringer har fulgt, der gør at "Danmark når som helst kan indføre euroen." ??

ØMU'ens tredje fase - konvergenskriterier:

  • det offentlige underskud må ikke overstige 3 % af BNP og statsgælden må ikke overstige 60 % af BNP
  • der skal være en vis prisstabilitet, og inflationsraten (målt over 1 år før undersøgelsen) må ikke overstige inflationsraten for de tre medlemsstater, der har nået de bedste resultater med hensyn til prisstabilitet, med mere end 1,5 procentpoint
  • en medlemsstat skal have en gennemsnitlig langfristet nominel rentesats, som ikke overstiger den tilsvarende rentesats i de højst tre medlemsstater, der har nået de bedste resultater med hensyn til prisstabilitet, med mere end 2 procentpoint
  • de normale udsvingsmargener i valutakursmekanismen skal være overholdt uden alvorlige spændinger i mindst de seneste 2 år før undersøgelsen.

--Med venlig hilsen Necessary Evil 30. maj 2008, 22:39 (CEST)[svar]