Diskussion:Danske middelalderklostre

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Sletningsforslag: Danske middelalderklostre

Se evt. på Wikipedia:Sletningsforslag

Dette er bare en L A N G liste. --Villy Fink Isaksen 5. okt 2009, 18:29 (CEST)

Hvad er den nøjagtige slettegrund? Vi har også andre lister over bemærkelsesværdige bygninger mm. Nillerdk 6. okt 2009, 12:32 (CEST)
Lang liste uden nogen tekst, mener jeg ikke hører til på wikipedia. --Villy Fink Isaksen 6. okt 2009, 12:35 (CEST)
Behold Skal ikke slettes med den begrundelse (og nok heller ikke med nogen anden). Lister kan være nyttige værktøjer og jeg kan ikke forstå hvad du har imod dem (hvis kritikken er generel, skal du rejse den på WP:L og ikke her). Denne skal med tiden blot udstyres med en indledning, så overholder den listenormen. Nillerdk 8. okt 2009, 12:33 (CEST)
  • Behold - En sletning vil være ærgelig; Listen er et godt opslagsredskab derviser både den geografiske fordeling i landet inden for de forskellige ordener, og hvilke klostre vi mangler artikler om. - Nico 5. okt 2009, 18:41 (CEST)
Regionsopdelingen er en anakronisme i forhold til emnet, men listen bør naturligvis gøres sorterbar på en række kriterier (umiddelbart: navn, orden, fra, til, kommune, koordinater). Og så bør der være en ordentlig intro. --Palnatoke 6. okt 2009, 12:49 (CEST)
  • Behold - Den er ret crappy og intetsigende lige nu, men der er materiale til en god artikel/liste hvis nogen tager sig tid til at finpudse og rumstere. At slette ville være for hårdt. --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 6. okt 2009, 12:55 (CEST)

Listen er nu konverteret til sorterbar tabel. --Palnatoke 8. okt 2009, 15:22 (CEST)

Så mangler der bare en god intro, så vil artiklen leve op til standard. --Villy Fink Isaksen 8. okt 2009, 15:25 (CEST)
Konklusion:
Idet der ikke er konsensus for at slette, beholdes artiklen. --Brandsen 17. okt 2009, 03:39 (CEST)

Jeg har ændret en genvej, Børglum Kloster til Børglum kloster. Sidstnævnte er artiklens navn med k i kloster som lille bogstav, Hvad er rigtigt? --Ultraman 20. jan 2006 kl. 19:06 (CET)

Der er et lignende problem med Aalborg kloster (som vist hedder noget andet i oversigten her). Begge dele er vist for så vidt korrekt, men vi plejer, så vidt jeg kan se, at stave begge led med stort i egenavne. --Heelgrasper 20. jan 2006 kl. 19:20 (CET)

Da også de skånske landsdele hørte (og vel også Slesvig) hørte med til Danmark i middelalderen, burde vel også disse klostre medtages. 'Danmarks' mest velbevarede franciskanerklostre ligger således i Ystad og Slesvig.

Ved nogle af navnene på klostrene er der brugt St. (en enkelt gang uden punktum), hvilket vel ikke er helt smart, da den forkortelse ifølge RO kun kan stå for stuen eller store, men ikke Sankt. Med mindre der er gode historiske grunde til at bruge St. vil jeg foreslå, at Sankt eller Skt. bruges. --Heelgrasper 4. sep 2006 kl. 22:08 (CEST)

En nyttig oversigt[rediger kildetekst]

Der burde ikke være tvivl om, at en oversigt over gamle danske klostre (i og uden for riget) er nyttig for den, der har interesse for emnet. Dels knytter den sig til emnet klosterbevægelse og til de enkelte munkeordener, dels kan den tjene som indgang for den, der leder efter et bestemt kloster men er usikker med hensyn til navnet.

Yderligere indeholder listen oversigt over oprettelses- on nedlæggelsesår.

Jeg vil derfor meget stærkt anbefale at beholde oversigten.--Rmir2 14. okt 2009, 10:47 (CEST)