Diskussion:De 10 bud

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Bibelen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Bibelen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af bibelrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Kristendom Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Kristendom, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Kristendomsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

hvorfor man det der pap brød og drikker vin når man er i kirke?

Prøv at se under nadver. --Surelars 21. mar 2006 kl. 10:07 (CET)
Hvorfor man skriver usammenhæng om det der irrelevant emne og anonymt? --Sangild 8. maj 2007 kl. 14:04 (CEST)

Artiklens neutralitet[rediger kildetekst]

Jeg er lidt bekymret for den her artikels neutralitet og mener at den giver udtryk for personlige holdninger, idet den i afsnittet "Inddelingen af de ti bud" omtaler en religions laere som vaerende "mere logisk" og "mere tro mod tekstens indhold", mens andres kaldes "tvivlsom", "forkert" og "mindre sandsynlig". Naar det drejer sig om trosspoergsmaal, kan man vel ikke tale om at noget er mere 'logisk' eller 'rigtigt' end noget andet. Hvis nu jeg har misforstaaet artiklens hensigt, og den ikke forsoeger at vurdere forskellige religioners laerers rigtighed, men derimod oensker at goere rede for en videnskabelig, bibelkritisk vinkel, synes jeg det boer fremgaa tydeligt og vaere udstyret med de rette referencer.

--Bojlekande 16. maj 2007 kl. 22:15 (CEST)

Enig! --Sangild 19. maj 2007 kl. 15:55 (CEST)

Påsætning af POV mærkat[rediger kildetekst]

Ud fra ovenstående indlæg, og følgende citater fra teksten, har jeg valgt at betvivle artiklens neutralitet, da den helt tydeligt vælger mellem de forskellige tolkninger -- til fordel for den reformerte version. POV mærkatet handler ikke om hvad artiklen støtter, men det faktum, at den støtter en bestemt tolkning.
Følgende tekstpassager ligger bl.a. til grund for mærkningen:
"Den klassiske inddeling af de ti bud må ses som meget tvivlsomt"
"[...]et klart tegn på at denne inddeling ikke kan være den rigtige." "Den klassiske kirkelige inddeling virker forkert"
"Den jødiske inddeling virker nok mindre sandsynlig [...]"

Enkelte af citaterne kunne fint være på sin plads i en nuanceret udredning om budenes historie og deres indbyrdes evolution fra jødedommen til i dag, men da artiklen heller ikke forsøger på dette, så må det opfattes, som om, artiklen advokere for en bestemt tro.

DennisHansen 19. aug 2007, 20:36 (CEST)

Enig, at alene at skrive et afsnit ved navn konklusion strider imod wikis krav om NPOV.--Ktp72 20. aug 2007, 15:09 (CEST)