Diskussion:Den industrielle revolution

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Industrialiseringen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Industrialiseringen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af industrialiseringsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Artiklen Den industrielle revolution er blevet udpeget som lovende artikel. Det vil sige at den vurderes klar til at blive forbedret til en god artikel. Hvis du kan opdatere eller forbedre den, så gør det gerne, men diskuter gerne større ændringer her først.

Huskeliste for Den industrielle revolution: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

Denne artikel har følgende udmærkelser og/eller nomineringer i forskellige projekter og portaler på den danske Wikipedia:

For mig at se ligner denne artikel en direkte afskrift af, hvad der står på leksikon.org, kan det være rigtigt? --Nifz 30. maj 2007, 16:40 (CEST)[svar]

Det ser ud til at passe ganske udmærket. Vi har dog fået lov til at anvende deres artikler, så der er ikke tale om et brug på ophavsretten. --|EPO| 30. maj 2007, 16:43 (CEST)[svar]
Wikipedia:Kilder#Følgende sider har vi tilladelse til at kopiere fra med kildeangivelse nævner leksikon.org. --Palnatoke 30. maj 2007, 16:44 (CEST)[svar]

Er det ikke et problem, at hele artiklen er hentet fra en side, der helt åbentlyst, oplyser at det er venstreorienteret og ikke ønsker at være objektive? (Skrev Marcobjensen (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Ikke nødvendigvis. Kun hvis denne artikel har problemer med at beskrive emnet neutralt. Hvis du føler dette, så gør opmærksom på det. --|EPO| 15. jun 2007, 14:02 (CEST)
Artiklen har problemer med neutraliteten. Formuleringer som "Den undertrykkelse og udbytning, som den industrielle revolution historisk set har ført til og forbindes med..." er ikke encyklopædiske. Store dele af den er vist ok, men mangler ordentlige kildehenvisninger. Desuden findes to andre artikler om det samme emne. Bruger:Nillerdk 28. sep 2008, 12:16 (CEST)

Jeg har bearbejdet artiklen, således at den er skrevet i et neutralt sprogbrug.--Christophersen 26. okt 2008, 21:15 (CET)

Hele artiklen er blevet oversat fra den engelske udgave, derfor er dette problem løst. Artiklen kan dog godt bruge endnu en gennemlæsning. --Lindberg 9. okt 2009, 00:34 (CEST)

Jeg har nomineret artiklen til "Lovende". Den har været ugens artikel og den tidligere version var månedens historieartikel, så helt galt er det vel ikke :) --Palnatoke (diskussion) 23. feb 2013, 06:49 (CET)

Link til Anden Industrielle Revolution[rediger kildetekst]

Der er lavet omdirigering fra "Den anden industrielle revolution" til denne artikel, også der hvor der over overskriften "Anden industrielle revolution og senere udvikling" er et link til "Hovedartikel". Den engelske Wikipedia har en artikel: https://en.wikipedia.org/wiki/Second_Industrial_Revolution -- som er bedre med datering ved at sige late 19th century og som uddyber at der teknologisk stilstand i 1870. Hvis vi bruger 3-fase elektromotor som starttidspunkt, så er det 1888 eller 1890. Det er ærgeligt at man skal finde den oplysning i artikelen om asynkronmotor (på dansk wikipedia, citat): Princippet med et roterende magnetfelt blev udtænkt af Nikola Tesla i 1882, og han brugte det til at opfinde en tofaset asynkronmotor i 1883. Michael von Dolivo-Dobrowlsky opfandt den første moderne trefasede "bur-rotor" i 1890. Motoren indledte i 1888 den anden industrielle revolution. --Donald j axel (diskussion) 29. sep 2020, 19:28 (CEST)