Diskussion:Det store skisma 1054

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kristendom Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Kristendom, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Kristendomsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Det stor skisma indtraf i 1054, da Patriarken i Konstantinobel ... brød med paven i Rom og den romersk-katolske kirke ... Istedet etableredes den Græsk-ortodokse kirke

Dette er en ensidig betragtning. De østlige kristne anser naturligvis deres kirke for den oprindelige, stammende fra apostlene. At den skulle være blevet "etableret" efter 1054 er for dem en absurd tanke.

Sebastjan 12 apr. 2004 kl. 12:20 (CEST)

Det har du sikkert ret i - har du en idé til en formullering ?

vh Nico 12. apr 2004 kl. 13:20 (CEST)

Som i andre, lignende tilfælde må jeg erklære mig ukvalificeret til at skrive om et emne hvori jeg kun har overfladiske kundskaber. Det er efter min mening en illusion at man kan opbygge en encyklopædi af artikler som er skrevet af ikke-fagfolk. Og mht. at oversætte artikler f.eks. fra engelsk må jeg fastholde min teori: at man ikke kan oversætte hvad man ikke forstår.

Sebastjan 12 apr. 2004 kl. 13:45 (CEST)

"Det er efter min mening en illusion at man kan opbygge en encyklopædi af artikler som er skrevet af ikke-fagfolk" - det er jo faktisk det der sker - jeg citerer fra Hjælp:Velkommen nybegynder : "Almindelige mennesker som dig, er dem der bygger dette projekt, og de gør det ret aktivt. ... Du kan (og du skal) være dristig når du redigerer siderne. Og det vigtigste af alt, vær venlig."

vh. - Nico 12. apr 2004 kl. 15:27 (CEST)