Diskussion:Devaluering

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

"Devaluering er i økonomisk henseende det fænomen, at et land politisk/administrativt beslutter at sænke landets valutas kursværdi (pris) i forhold til andre valutaer. En devaluering kan således kun foretages af lande, der aktivt styrer deres valutakurser (dvs. fører fastkurspolitik)."

Dette er vel ikke korrekt? Når et land, som Danmark over for Euroen, fører fastkurspolitik, er det jo netop for at holde samme kurs over denne valuta hele tiden - men opgiver altså muligheden for at devaluere sin valuta. En devaluering er altså, i modsætning til hvad der står, ikke mulig for lande der fører fastkurspolitik.

I stedet burde der stå, at det kun er muligt for lande med flydende valutakurser, at foretage de- og revalueringer af deres valuta.(Skrev 178.155.132.79 (diskussion • bidrag) 6. maj 2015, 11:30. Husk at signere dine indlæg.)

En devaluering er netop beslutningen om at opgive en fastkurspolitik. Et land uden en fastkurspolitik lader blot valutapriserne bestemme af markedet. --Pugilist (diskussion) 6. maj 2015, 11:52 (CEST)[svar]
En devaluering er et skift fra én fast kurs til en anden. Nogle lande har de markedsmæssige kræfter til så at opretholde den nye kurs (Danmark har som regel ikke været blandt dissse). --Palnatoke (diskussion) 6. maj 2015, 20:52 (CEST)[svar]