Diskussion:Dioxin

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Link til TV-Avisen onsdag den 4. juli 2007[rediger kildetekst]

- indslaget om Dioxin og arvemasse fejler - kan nogen rette det? --Villy Fink Isaksen 4. jul 2007, 21:24 (CEST)


Furan og dioxin[rediger kildetekst]

Tror der er lidt fejlagtige oplysninger: "Dioxin er en samlebetegnelse for en gruppe klorholdige giftstoffer som dannes under forbrænding af organisk materiale så længe det er klor til stede." ret beset er dioxin-gruppen vel kendetegnet ved to ilt atomer (plus fire kul atomer) i en cyklisk ring og furan et iltatom i en cyklisk ring (med 4 kulatomer) - tjek evt. en:Dioxin (chemical) og en:Furan. --Villy Fink Isaksen 10. mar 2010, 19:57 (CET)

Det er et spørgsmål om hvilken definition der skal følges - fagkundskaben eller pressen (og dermed en stor del af befolkningen). Pressen bruger udtrykket temmelig bredt... Der er delte meninger på dawiki om hvad de officielle kilder er, så det er svært at ændre til det "korrekte". -- Christian75 29. mar 2010, 21:12 (CEST)

ok... --Villy Fink Isaksen 29. mar 2010, 21:34 (CEST)