Diskussion:Egyptisk pyramide

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Arkæologi og Oldtid Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Arkæologi og Oldtid, et forsøg på at koordinere oprettelsen af arkæologi- og oldtidsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Er der virkelig nogen seriøse ægyptologer der tager teorien om at sphinxin er støbt alvorlig? Den består af de samme lag som man kan se i platauet bag den. --Klausok 17. feb 2007 kl. 19:51 (CET)

Det synes noget spekulativt, og der mangler anerkendte ægyptologer som kilder til oplysningerne. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 17. feb 2007 kl. 20:33 (CET)

Nogle ægyptologer mener jo også at sfinksen er bygget af fremmede folk, og pyramiderne af Aliens. Begge teorier er aldrig blevet bevist, og alle de "mere" kendte ægyptologere afviser teorien, deriblandt dr. Zahi Hawass. --Grey-Fox 25. aug 2008, 19:19 (CEST)

Jeg undrer mig lidt over formuleringen "Den nok mest kendte teori blandt arkæologer og geologer uden særlig kemisk indsigt lyder på, at Ægypterne placerede våde træstammer under stenene, der var placeret på en kælk, ...". Den modsvares af at folk med "indsigt i kemi" argumenterer "overbevisende" for betonteorien. Det er en lidt pudsig, værdiladet måde at skrive på. Eller misforstår jeg det? Jeg er enig i, at begge teorier bør omtales. Ditlev Petersen (diskussion) 14. feb 2016, 17:05 (CET)