Diskussion:Epidemiologi

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Epidemiologi! Knud Wilson,Læge,Rypevej 18, 9970 Strandby E-mail:khwils@bbnpost.dk Når man skriver, at epidemiologi er et fag, der foregår på Statens Serum institut og Københavns universitet, så dækker det over det forhold, at vi her i landet er tilbøjelige til at henlægge al forskning til offentlgie elelr halvoffentlgie institutioner. Det er en tankegang der er grundlæggende forkert, da man dermed lægger faget op i et plan, hvor det ikke hører hjemme og dermed kobles samen med flere personlioge interesser og eneret på de registrerede data. Forskning og også epidemiologi er noget der tilhører alle mennekser. selv har jeg, som praktiserende læge, arbejdet med lungekræft siden 1964 og fulgt en epidemi af lungekræft gennem nu 46 år. it arbejde har jeg er anerken dt f kendte forskere som Johannes cvlmmesen( tidl.cancerregisteret, prof.Johs.Ipsen, tidl.Socialmedinstitut Aarhus og lektor Arne Nielsen, Købehavns Arvebiologiske institut. Arbejdet har jeg beskrevet i mine bøger Mågecanceren 1+2 del. Jeg har fremlagt og beskrevet et sygdomsbillede, der fortæller meget årsagerne til lungekræft og afdækker et ganek enestående sydomsbillede med nok over 25 dødsfald af lungekræft.(Skrev 77.68.176.16 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Da du må være godt inde i emnet, kunne du måske udvide artiklen ved fx at oversætte den fyldige tyske artikel som ses her : de:Epidemiologie -- Mvh PHansen 24. jan 2011, 20:49 (CET)