Diskussion:Fattigdom

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jeg læser følgende på Wikipedia:

"Ordet fattigdom beskriver den tilstand, at man ikke har en tilstrækkelig mængde ressourcer til rådighed. Nogle definitioner af fattigdom betragter den som et målbart fænomen, hvor der er mangel på elementære livsfornødenheder (føde, drikkevand, beskyttelse mod vejret, beklædning, sundhed)."

Jeg mener at man har glemt boligen som en af de absolut vigtigste faktorer, når man taler om fattigdom! Det kan selvfølgelig skyldes at det hører under "beskyttelse mod vejret."

Boligen må jo høre til en af de vigtigste faktorer overhovedet. Da det jo er her vi samler kræfter og føler os beskyttet fra omverdenen.

Hvor længe er det nu lige man skal vente på at leje en bolig i Danmark?

Hvis vi forestiller os at man er velhavende når man er i besiddelse af en ordentlig bolig, hvor mange fattige mennesker er det så vi har i Danmark?

Nu er der jo nok nogle der vil protestere og udtale: "Sikken en gang sludder. Der er da masser af ledige boliger i Danmark."

Ja og mange påstår også at hvis man er arbejdsløs, er man selv skyld deri, da der er MASSER af ledige jobs!

Venlig hilsen Arne Rasmussen vikingtv@hotmail.com

Hej Arne,
"Bolig" hører helt sikkert med til beskyttelse mod vejret, ja. Grunden til, at det står formuleret på den måde er, at hvilke krav, der kan stilles til en bolig, afhænger meget af, hvor i verden man befinder sig. Det er, lidt forsimplet sagt, et større problem at være hjemløs i Grønland end i Spanien. Hvis der skal være tale om absolut fattigdom, så skal man være ude af stand til at skaffe sig et opholdssted, hvor man er beskyttet mod vejret - man er eksempelvis ikke "absolut fattig", hvis man har ophold på et herberg.
Begrebet "absolut fattigdom" er ikke et, som wikipedia har fundet på. Det er et anvendt begreb i f.eks. FN, hvor man definerer, hvor mange fattige, der findes på verdensplan ud fra disse kriterier. Om der er fattige i Danmark eller ej kommer an på, om man anvender et relativt eller absolut fattigdomsbegreb. Og idet, du skriver "en ordentlig bolig" og taler om "beskyttelse mod omverdenen", så er vi langt ude over, hvad der falder ind under det absolutte fattigdomsbegreb, da dette kun taler om fattigdom, hvis man ikke kan finde et sted at opholde sig, der giver sikring mod vejret.
Hvor mange i Danmark, der vil falde under et relativt fattigdomsbegreb kan jeg ikke svare på. Det kommer an på det relative fattigdomsbegreb. Men kvaliteten af bolig burde indgå i et sådant begreb, ja. --Jakob mark 21. mar 2006 kl. 16:18 (CET)

Sammenskrivningsforslag[rediger kildetekst]

Sammenskrivningsforslag: Relativ fattigdom skrives ind i Fattigdom

Absolut fattigdom - som er et andet teoretisk begreb til måling af fattigdom, som I ved - omdirigerer i forvejen til artiklen 'fattigdom'. Jeg forslår deraf ligeledes at skrive relativ fattigdom ind i 'fattigdom' og starte et afsnit noget lignende 'Måling af fattigdom', hvor både absolut og relativ fattigdom beskrives. --Morten1997 (diskussion) 9. feb 2019, 14:56 (CET)

  • Sammenskriv - Det lyder fornuftigt. Husk at indsætte {{SammenskrivesTil}} og {{SammenskrivesFra}} i artiklerne. --Kjeldjoh (diskussion) 13. mar 2019, 16:17 (CET)
  • Sammenskriv Enig i sammenskrivning, artiklen om fattigdom beskriver i forvejen såvel absolut som relativ fattigdom. --Økonom (diskussion) 21. aug 2019, 08:05 (CEST)
  • {{ Sammenskriv ikke Åbenbart et selvstændigt videnskabsområde, selvstændigt forskningsområde, masser af kilder. Hvorfor forsøge at tie problemet ihjel? --Madglad (diskussion) 21. aug 2019, 08:49 (CEST)
Ja, selvfølgelig er det er selvstændigt forkningsområde. Ellers ville det ikke have sin plads til da.wiki. Relativ fattigdom bliver da på ingen måde tiet ihjel ved at sammenskrive til én artikel om fattigdom. Jeg forstår simpelthen ikke dit argument. --Morten1997 (diskussion) 21. aug 2019, 09:07 (CEST)
  • Sammenskriv lyder fornuftigt, hvis det tydeligt fremgår hvad forskel på "fattigdom" og "relativ fattigdom" er. --Per Meistrup (diskussion) 18. sep 2019, 13:25 (CEST)
  • Sammenskriv - Som Økonomen. Argumentet om, at Wikipedia derved skulle tie et problem ihjel, er ikke så tungt. --Pugilist (diskussion) 18. sep 2019, 14:59 (CEST)
Konklusion:
Med fem af seks deltagere (inklusive forslagsstiller) er der et overvældende flertal for at sammenskrive parallelt med behandlingen af "Absolut fattigdom". --Økonom (diskussion) 26. sep 2019, 19:04 (CEST)