Diskussion:Filsystem

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

De fleste styresystemer kan bruge et enkelt filsystem, men der findes nogle, der kan håndtere mange som f.eks. Linux. Kan det være rigtigt? Windows kan da sagtens håndtere flere, og det er også mit indtryk, at *nixer generelt kan det, og de må da konstituere flertallet af styresystemer? --Pinnerup 23. mar 2006 kl. 15:22 (CET)

Som artiklen starter med at sige kan filsystem betyde to ting: noget software "der giver brugeren et drevbogstav" eller hvordan data fysisk gemmes på disken. Mit bud er at sætningen betyder noget med at man i linux selv kan vælge hvilket stykke software (filsystem) der skal håndtere at hente og gemme data på en partition. I Windows er det stykke software der henter og gemmer data fra en NTFS partion indbygget i styresystemet således at det ikke umiddelbart kan skiftes ud. Sætningen i artiklen bør være mere forklarende men jeg er ikke Linux ekspert så jeg er nok ikke den rigtige til at ændre den. Lennart Larsen 25. mar 2006 kl. 07:37 (CET)

Opdatering ønskes[rediger kildetekst]

Artiklen trænger til at blive opdateret. Der står f.eks. intet om EX-Fat. (Skrev 185.186.79.243 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
Bemærk at alle wikipedias bidragsydere er frivillige. Derfor har dit ønske bedst mulighed for at opfyldes, hvis du selv gør det. --Hjart (diskussion) 4. mar 2021, 15:46 (CET)