Diskussion:Flad skat

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Det er noget vrøvl at påstå at CEPOS har fundet på ideen om en flad skat. Konceptet har eksisteret i lang tid inden CEPOS, wikipedia eller velfærdsstaten overhovedet så dagens lys. -- Bruger:Wegge 6. aug 2005 kl. 11:37 (CEST)

Det er nyt for mig, at nogen eg. CEPOS kører så vældigt frem med den for tiden i det danske politiske billede. Så man kan vel sige, at CEPOS har bragt emnet på banen, og det bør de have kredit for. --hansjorn 6. aug 2005 kl. 16:36 (CEST)
Så bør du nok kreditere dem for at foreslå genindførelsen af den flade skat i danmark. Øresundstolden var for eksempel flad, og den har en hel del år på bagen efterhånden. -- Bruger:Wegge 6. aug 2005 kl. 16:38 (CEST)
Ha, ha - den var god, Anders. Men jeg mente nutidig politik, hvilket for mig er perioden efter 1945. Her har jeg ikke før set forsøg på at bryde princippet om "de brede skuldre", der bærer den skandinaviske velfærdsmodel. --hansjorn 7. aug 2005 kl. 06:15 (CEST)
Faktum er at Flad skat ikke er noget CEPOS har opfundet, men derimod set fungere ude i verden, og foreslået indført her i landet. Hvis det forholder sig sådan at du mener du kan gøre negativ reklame for CEPOS ved at kreditere dem for at opfinde den flade skat, er det i høj grad POV, og noget der burde diskvalificere dig fra at redigere heromkring. Jeg siger ikke at det er sådan det forholder sig, men jeg får en lidt underlig fornemmelse når jeg ser dine redigeringer og kommentarer. -- Bruger:Wegge 7. aug 2005 kl. 09:05 (CEST)
Jeg er lidt mere forsigt med fakta i disse sager og tider, hvor det vist mere er viljer, det kommer an på. Og nej - jeg anvender ikke den omvendte metode til at fremme en sag på - jeg forsøger at være neutral og give plads til alle synspunkter også mine modstandere. Hvis vi f.eks. skal diskutere flad skat, så er CEPOS central - og så er det praktisk her på Wikipedia at have en kort side med de nøgne kendsgerninger om selskabet. Som en anden skrev - så kan modstandere eg. Arbejderbevægelsens Erhvervsråd jo også tages med - hvis de har et syn på denne sag. Det er sådan, vi kan skabe lighed og frihed for Loke og for Thor /hedder det vist/. --hansjorn 7. aug 2005 kl. 16:17 (CEST)

Vi har en artikel om Progressiv beskatning. Så bør denne artikel IMHO flyttes til Proportional beskatning. Flad skat er da en underlig titel. --Sir48 (Thyge) 7. aug 2005 kl. 10:31 (CEST)

Men det er jo nu engang flad skat, folk kalder begrebet. --Twid 7. aug 2005 kl. 10:55 (CEST)
Hmmmm...Jeg har aldrig hørt det brugt. Derimod meget om f.eks. "proportionalskattestrækket" --Sir48 (Thyge) 7. aug 2005 kl. 11:10 (CEST)
"Flad skat" er så vidt jeg ved den almindelige betegnelse. F.eks. bruger skatteministeren det: [1] (for de politisk interesserede er han er i øvrigt imod). Flad skat er efter sigende indført med succes i visse østlande, bl.a. Estland. Et redirect fra Proportional beskatning ville være OK. --Martin 7. aug 2005 kl. 12:18 (CEST)
Jeg har nu også en mistanke om, at "Flad skat" er et POV-udtryk, som fortrinsvis benyttes, fordi det har en nedgørende biklang. --Sir48 (Thyge) 7. aug 2005 kl. 12:33 (CEST)
Hvis "Flad skat" er et nedgørende udtryk, tror jeg næppe CEPOS ville bruge det selv, når de gerne vil indføre det. Se f.eks. denne side. --Maitch 7. aug 2005 kl. 12:43 (CEST)
Læg også mærke til, at det kaldes flat tax på engelsk. --Twid 7. aug 2005 kl. 14:09 (CEST)
Det er vel i og for sig underordnet om 'flad skat' har en negativ klang. (Tror mest af alt det afhænger af POV). I mine øjne er det den alm betegnelse, og jeg kan ikke se noget galt i oversættelsen.Cleveland 7. aug 2005 kl. 16:23 (CEST)
Ja, det skulle ikke undre, om det stammer fra en elendig oversættelse. Nu mangler vi kun, at "flad skat" er en skat, som opkræves med en flad takst (flat rate), så er den flade fornemmelse fuldkommen. --Sir48 (Thyge) 7. aug 2005 kl. 14:30 (CEST)
Min opfattelse er, at "flad skat" er et nyere ord for det, der altid i det økonomiske fagsprog er blevet kaldt "proportionalskat". Det er selvfølgelig hentet fra det engelske begreb og skyldes nok, at det er lettere at forstå end fremmedordet. Jeg er nok enig med Sir48 i, at opslaget burde hedde "Proportional beskatning", mens "flad skat" selvfølgelig kan nævnes som alternativt navn. --pbn 7. aug 2005 kl. 20:30 (CEST)
Det kunne være interessant at vide, om "flad skat" blev brugt på dansk, før CEPOS kom med sit forslag. Jeg arbejdede med skat i ti år i 1970-erne og har da fulgt lidt med siden den tid, og jeg er ikke stødt på det udtryk på dansk før nu. --Sir48 (Thyge) 7. aug 2005 kl. 20:46 (CEST)

Jeg mener godt nok, at begrebet "flad skat" er almindeligt dansk - efterhånden; men i et leksikon, skal der jo også være sammenhæng mellem beslægtede artiklers navngivning, eller hvad man skal kalde det. Når "den anden" artikel hedder "Progressiv beskatning", så burde denne artikel efter min mening hedde "Proportional beskatning". Alternativet ville være, hvis de to artikler hed hhv. "Flad skat" og "Skæv skat"; men det er der forhåbentlig ingen, der seriøst vil foreslå ;-) Lars Helbo

Fjernet nogle spekulative afsnit fra ip-bruger[rediger kildetekst]

Jeg har fjernet nogle spekulative afsnit om analysen af Skat. --Rasmus81 5. feb 2009, 20:45 (CET)

Kildeangivelser[rediger kildetekst]

Kan nogen hjælpe med at finde kildeangivelser til de markede påstande om de 2000 rigeste skatteprocent mm.? (Og lad nu være med bare at slette det - det ville være bedre at finde en kilde) --Martin Manscher 7. okt 2009, 09:02 (CEST)