Diskussion:Freja

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Artiklen Freja er blevet udpeget som lovende artikel. Det vil sige at den vurderes klar til at blive forbedret til en god artikel. Hvis du kan opdatere eller forbedre den, så gør det gerne, men diskuter gerne større ændringer her først.
Artiklen Freja har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 17, 2011.

Huskeliste for Freja: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

Jeg synes 'Freja (gudinde)' skal flyttes til 'Freja'. Gudinden må være det resten er opkaldt efter. --Rune Magnussen 22. aug 2005 kl. 20:23 (CEST)

Enig, og hvis ingen brokker sig inden 14/8-5-2008 vil jeg effekturere den flytning.--Ktp72 7. aug 2008, 15:04 (CEST)
Uenig. Det er ikke nødvendigvis etymologien, der afgør, hvad der skal være hovedbetydning - eller om der overhovedet er en hovedbetydning. --Palnatoke 7. aug 2008, 15:10 (CEST)
Af de sider der henviser til denne, er det IMO (efter et meget hurtigt kig) vistnok kun Freja (forskningsprogram) og (med lidt god vilje) Svenske navnedage af de reelle artikler, som kan siges ikke at linke til gudinden.--Ktp72 7. aug 2008, 16:21 (CEST)
Jeg mener, at måden hvorpå ordet Freja bruges på da:wiki indikerer, at hovedbetydningen er gudinden - alle de betydninger af ordet der findes, er alle direkte afledt af gudindens navn. Hvis du, Palnatoke, eller andre fortsat er imod en flytning, så lad høre ad. Hvis jeg ikke, så vil jeg flytte efter 25/8. mvh. --Ktp72 18. aug 2008, 11:36 (CEST)
Flyt den bare - på et tidspunkt skal vi have den principielle diskussion, om vi overhovedet skal have hovedbetydninger, men jeg gider ikke tage den lige nu, og uanset tidspunkt og udfald er det nok et emne med begrænset skadevirkning. --Palnatoke 18. aug 2008, 11:41 (CEST)

Freja og Skade[rediger kildetekst]

freja var ikke datter af Njord og Skade for de blev først gift efter at Njord, Freja og Frej kom til Asgård fra vanerne derfor kan hun ikke have Skade som mor (Skrev 87.57.199.67 (diskussion • bidrag) 6. nov 2008 kl. 10.49. Husk at signere dine indlæg.)

Beklager det sene svar. Freja er en gudinde skabt af menneskers forestillinger, og ikke selv et levende mennesker. Derfor giver det ikke mening, at tale om hende i entydige kategoriske termer. Spekulationer om at Skade kan have være regnet som hendes skyldes en beskrivelse hos Snorre Sturlason af hendes familie forhold. I øvrigt kan det rent logisk godt have givet mening i vikingetidens samfund, da ens fars hustru blev regnet som ens mor, selvom man ikke var biologisk beslægtede. Men summa summarum: Freja er Skades datter, hvis man tror på det. --Ktp72 6. apr 2010, 10:36 (CEST)

Denne artikel har hårdt brug for en omskrivning[rediger kildetekst]

Denne artikel er en oversættelse af en gammel engelsk udgave. Den er fyldt med fejl og misforståelser. Er der ikke en der har lyst og overskud til at oversætte den nuværende engelske artikel da den er langt mere korrekt og forståelig. Den rettede engelske udgave kan findes her: [1]

Noczork 3. apr 2011, 20:13 (CEST)