Diskussion:Frelse

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kristendom Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Kristendom, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Kristendomsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Frelse er ikke kun et religiøst begreb, selv om det i dag mest bruges sådan. Det er simpelthed synonymt med redning eller at redde (fra en eller anden fare). Denne betydning bør være med. En løsning kan være at lave en forgreningsartikel, hvor der skelnes mellem "Frelse (alment)" og "Frelse (kristeligt begreb)" Harlekin96 27. nov 2009, 20:01 (CET)

En forklaring af den almene frelse er vel snarere noget, der bør beskrives i en ordbog? Jeg har ihvertfald svært ved at se, at en encyklopædisk artikel kunne behandle begrebet på en god måde. --|EPO| COM: 29. nov 2009, 11:08 (CET)

Jeg har fjernet nedenstående tekst (tilføjet af Bruger:Donslund) fra artiklen. Selvom jeg selv på mange måder er enig i udsagnet, mener jeg ikke, at det i sin nuværende form hører hjemme på Wikipedia. Emnet kunne derimod godt belyses alligevel ved at citere forskellige synspunkter fra den pågældende stående diskussion.

I nyere tid er der, specielt i folkekirken, blevet sat indirekte spørgsmålstegn ved frelsen, da man i større og større grad forkaster eksistensen af Helvede. Hvis Helvede ikke længere eksisterer er der heller ikke længere nogen frelse, da der ikke er noget at frisættes fra. Denne udlæggelse af frelseslære har dog intet teologisk grundlag, men bunder i et humanistisk syn på frelse og fortabelse.

--Nikolaj 10. apr 2010, 14:55 (CEST)