Diskussion:Fyrreslægten

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Botanik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Botanik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af botanikrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Jeg ville nu nok skrive "fyrreslægten" i stedet for "fyr-slægten". --Palnatoke 16. okt 2005 kl. 20:02 (CEST)

Enig. --Twid 16. okt 2005 kl. 20:31 (CEST)
Grunden til denne særskrivning er, at artiklens rette navn burde være "Fyr" helt alene. Tilføjelsen "-slægten" er kommet på for at gøre artiklens navn entydigt. Grunden til brugen af "-slægten" ligger til grund for den danske botaniske tradition for at opkalde familier og ordener efter deres mest kendte slægt med henholdsvis "-familien" eller "-ordenen" som suffiks. Se [1] for eksempler på dette. Det er ikke nogen perfekt løsning, men størstedelen af vores planteartikler er alligevel særskrivninger efter afstemningen. --Maitch 16. okt 2005 kl. 23:07 (CEST)