Diskussion:Gerhard 3. af Holsten

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Monarki Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Monarki, et forsøg på at koordinere oprettelsen af monarki-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Hvordan kan det være at DBL har ham som Gerhard I? --Palnatoke 17. nov 2005 kl. 12:21 (CET)


Grev Gert var forlenet med hertugdømmet Slesvig i årene 1326-30, og det kan muligvis være i den egenskab, at han kaldes Gerhard 1. I Tyskland kaldes han i øvrigt "Gerhard 3.", nemlig i rollen som greve af Holstein-Rendsburg. --Sten Porse 17. nov 2005 kl. 12:52 (CET)
DBL kalder ham Gerhard (I), fordi man umiddelbart efter ham biograferer de senere Gerhard (II) og (III). -- Sebastjan 17. nov. 2005 kl. 13:10 (CET)

Så DBL's nummerering er der alene for at holde styr på hvem, der er hvem, ikke som udtryk for egentlig regentnummerering. Det forklarer også deres (I) i modsætning til den almindelige I. --Palnatoke 17. nov 2005 kl. 13:15 (CET)