Diskussion:Gjellerup Kirke

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kirker Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Kirker, et forsøg på at koordinere oprettelsen af kirkerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Der er flere bygninger, også kirker, som er absolut dateret til tiden før 1140 ... så Gjellerup Kirker er ikke den ældste absolut daterede bygning i Danmark. Sprogbrugen skyldes velsagtens en misforståelse af begrebet "absolut datering". Der er ikke blot tale om datering via indskrifter og andre skriftlige kilder, men også om datering baseret på dendrokronologisk datering, Kulstof 14-datering, TL-datering, OSL-datering etc. etc. ... se fx http://denstoredanske.dk/Naturen_i_Danmark/Geologien/Geologi_og_geologiske_processer/Jordens_opbygning/Dateringsmetoder. Derfor er sletten en passage om, at kirke "er samtidig den ældste absolutte datering af nogen bygning i landet, så Gjellerup Kirke er dermed Danmarks ældst daterede bygning!".