Diskussion:Glutaminsyre

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Ved neutral pH er H+ fraspaltet og aminosyren betegnes derfor oftest som glutamat. pKa for glutaminsyre er 4,1, hvilket betyder, at under denne pH vil mere end halvdelen af glutaminsyremolekylerne ikke være ioniserede.

Jo lavere pKa, jo stærkere syre, dvs. jo mere tilbøjelig er syren til at smide en hydron (H+) og gå på ionform. Tilsvarende med pH: jo lavere pH, jo flere syremolekyler afgiver en hydron og bliver selv til ioner. Så burde det ikke være sådan, at antallet af glutaminsyremolekyler på ionform stiger, når pH falder under pKa for glutaminsyre? Om det lige er halvdelen, har jeg ikke styr på, men den nuværende, negative formulering forekommer mig i hvert fald lidt spøjs. Alapyr (diskussion) 6. jun 2013, 21:48 (CEST)