Diskussion:Grønlandsk (sprog)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Grønlands flag Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Grønland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Grønlandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Artiklen Grønlandsk (sprog) er blevet udpeget som lovende artikel. Det vil sige at den vurderes klar til at blive forbedret til en god artikel. Hvis du kan opdatere eller forbedre den, så gør det gerne, men diskuter gerne større ændringer her først.
Artiklen Grønlandsk (sprog) har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 18, 2019.

Huskeliste for Grønlandsk (sprog): rediger · historik · overvåg · opdater
  • Overvej gerne formen på og placeringen af afsnit 4.1 om 'Udgivne ordbøger'. Enten som almindeligt tekstafsnit på nuværende placering eller fx i afsnit 9 om 'Litteratur mv.' --Morten Haagensen (diskussion) 9. okt 2012, 17:36 (CEST)
  • Lug gerne ud i nogle flere af de røde links - især i afsnit 3 om 'Fonologi' --Morten Haagensen (diskussion) 9. okt 2012, 17:36 (CEST)
  • Gå gerne sproget og kommaerne igennem med et par friske øjne - især i de nederste afsnit --Morten Haagensen (diskussion) 9. okt 2012, 17:36 (CEST)

Man kunne med fordel oversætte dele af den tilsvarende artikel i Engelsk wikipedia der er en "god artikel" under de strenge kriterier på en.wiki.Maunus (diskussion) 11. jul 2014, 00:39 (CEST)

Jeg er enig. Især ville det være ønskeligt at beskrive sproglæren (gramatikken) fyldestgørende. Rmir2 (diskussion) 11. jul 2014, 07:34 (CEST)

Ca. 150 tilhæng?[rediger kildetekst]

Kan vi spore den påstand? Foran mig har jeg 3. udgave af Oqaatsit, som praler af 718 affikser (hvoraf nogle dog dobbelttælles, fordi de får forskellige former i forskellige morfologiske sammenhænge). Se også de bøger, der henvises til under "Udgivne ordbøger".__Gamren (diskussion) 23. jun 2017, 20:56 (CEST)

Ingen grund til at spore det, der er masser af gode kilder vi kan bruge istedet. For eksempel Oqaatsit,Fortescue's grammatik, Bjørnum's grammatik eller Rischel's introduktion til sproget i Den store Danske.Maunus (diskussion) 24. jun 2017, 17:23 (CEST)
Bjørnum og Rischel siger ikke noget; Oqaatsit tæller som nævnt på en uanalytisk måde; Fortescue nævner i forbifarten her "the some 300 to 400 productive affixes that can be found within complex verb forms". Nu er antallet jo heller ikke væsentligt, så hermed fjernet.__Gamren (diskussion) 25. jun 2017, 17:16 (CEST)
Jeg er forresten begyndt at bidrage til grønlandsk på en.wikt, og har i den sammenhæng gjort mig nogle leksikografiske overvejelser, hvor der dog er nogle aspekter, jeg ikke er sikker på, hvordan jeg skal behandle -- primært ifm. affikser. Måske har du (eller hvem der ellers måtte læse dette) lyst til at kommentere eller, endnu bedre, tage del i arbejdet? Lige nu står jeg alene.__Gamren (diskussion) 25. jun 2017, 18:34 (CEST)
Der er også dne grænlandske tilhængsliste - man kunne evt bare tælle indgangene i den.Maunus (diskussion) 25. jun 2017, 20:30 (CEST)

Større ændring[rediger kildetekst]

Jeg har lavet en større kosmetisk ændring. Hvis nogen har nogen indvendinger, er I velkomne til at komme med dem her. —Biscuit-in-Chief (Diskussion – Bidrag) 25. mar 2019, 17:40 (CET)