Diskussion:Grevens Fejde

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Aalborg Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Aalborg, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Aalborg-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Sverige Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Sverige, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Sverigerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Hanse Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Hanse, et forsøg på at koordinere oprettelsen af hanserelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Tysklands våben Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Tyskland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Tysklandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Jeg ved ikke lige hvor jeg skal skrive dette men jeg vil gerne foreslå at man under grevens fejde kunne have en oversigt over hovedpersoner. Jeg synes det er så svært at holde rede på alle de Christianner... Desuden vil jeg gerne foreslå at der kunne indgå en beskrivelse af hvordan bønderne ved Aalborg bl.a. Kjær Herred blev straffet efter krigen. - Man fratog dem deres gårde i hele Nørrejylland hvis de ikke kunne bevise at de ikke var med i oprøret med Skipper Clement...! Således blev der samlet et stort stykke jord der kom til at høre under gammel vraa. - Var det STygge Krumpen der var dommer i de sager - og derfor blev han så forhadt???

Ovenstående er flyttet hertil, efter at det var skrevet af Bruger:KinnaWikipedia:WikiProjekt Tyskland. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 23. maj 2017, 12:00 (CEST)[svar]

Jeg har vurderet at der fortsat er tekst der er afskrevet fra Salmonsen, jf. nedestående sammenligning.

1. apr 2018 Salmonsen
København var nu blevet fuldstændig afspærret, men uagtet Varberg var erobret, og der herskede megen nød i byen, ville dog fyrsterne og det lille krigsparti, der lededes af borgmesteren Ambrosius Bogbinder, ikke høre tale om overgivelse og dæmpede borgernes modstand med våbenmagt. Først da alle forråd var spiste, og hjælpen stadig udeblev, overgav byen sig den 29. juli 1536. Hertug Albrecht og greven frasagde sig alle krav på den danske trone og fik efterfølgende tilladelse til at drage bort med deres folk, og borgerne opnåede næsten almindelig amnesti.[26] Kbhvn var nu blevet fuldstændig afspærret, men uagtet Varberg var erobret, og der herskede megen Nød i Byen, vilde dog Fyrsterne og det lille Krigsparti, der lededes af Borgemesteren Ambrosius Bogbinder, ikke høre Tale om Overgivelse og dæmpede Borgernes Misfornøjelse med Vaabenmagt. Først da alle Forraad var opspiste, og Hjælpen stadig udeblev, overgav Byen sig 29. Juli 1536. Hertug Albrecht og Greven fik Tilladelse til at drage bort med deres Folk, og Borgerne opnaaede næsten alm. Amnesti.

--(Denne usignerede kommentar er skrevet af Kjeldjoh (diskussion • bidrag) 9. maj 2018, 12:19)

Vedr. artikel om skipper klement[rediger kildetekst]

Jeg tænker, at jeg ikke kan se logikken i, at der i artiklen står, at bønder og borgere var pro-Christian d. 2. Og samtidig gør de oprør, da man vil gøre chr d. 2. Til konge. Hvordan hænger det sammen ?

Vh Mette Evert Mette.evert (diskussion) 8. jan 2020, 19:54 (CET)