Diskussion:Hadforbrydelse

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Filosofi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Filosofi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af filosofi-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Navngivning[rediger kildetekst]

Denne artikel er forkert, da hate crimes ikke kun omfatter angreb mod sorte, men alle mulige samfundsgrupper. Derudover må der vel findes et dansk udtryk inden for strafferetten, som kan bruges i stedet for "hate crimes". --Maitch 9. mar 2006 kl. 21:07 (CET)

Enig, jf. diskussion:Ætanol --Lcl 15. jun 2006 kl. 14:14 (CEST)

I artiklen skrives der: "I 2013 blev der anmeldt 245 sager om hadforbrydelser I Danmark, hvilket var et fald på 23 % i forhold til 2012", artiklen i Berlingske fra 2015 præciseres det at "245 personer [blev] i 2013 chikaneret på grund af deres hudfarve, religion, politiske eller seksuelle orientering." og at "Politikredsene har indberettet i alt 372 forhold, men PET har renset ud i tallene og frasorteret 127 forhold, som »næppe kunne antages at have ekstremistisk baggrund«".[1] I et TV2-indslag refereret til af Detektor i 2019 siges der at "Rigspolitiet har kun opgjort antallet af hadforbrydelser siden 2015,(...)" og at når "politiet opgør, hvor mange sager om hadforbrydelser, der har været et bestemt år, trækker politiet data fra et sagsstyringssystem.(...)" og man således med en ny ændret "opgørelsesmetode nåede Rigspolitiet i 2017 frem til 446 sager om hadforbrydelser."[2] Den ændrede monitoreringspraksis er med specifikke søgeord, hvor der "kategoriseres ud fra, om det kriminelle forholds motiv har været gerningsmandens opfattelse af ofrets race, hudfarve, nationale eller etniske oprindelse, tro, seksuelle orientering, kønsidentitet eller kønsudtryk" og søgning på alle sager vedrørende overtrædelse af Straffelovens § 266 b.[3]

Hvad er det så egentlig man har registeret før 2015, f.eks. i den "opgørelse over såkaldte hadforbrydelser i 2013, som Politiets Efterretningstjeneste (PET) netop har sendt på gaden." nævnt i Berlingske. Den er ikke p.t. på oversigten hos politi.dk.,[4] muligt da der "kun [er] opgjort antallet af hadforbrydelser siden 2015" som nævnt. TherasTaneel (diskussion) 21. aug 2019, 00:57 (CEST)

Doh, selvfølgelig har PET deres egen liste "vedr. indberetninger af kriminelle handlinger med mulig racistisk/religiøs baggrund.",[5] Det Kriminalpræventive Råd skriver at, "Rigspolitiets opgørelser er ikke sammenlignelige med tidligere års opgørelser, som blev foretaget af PET. De omfattede kriminelle forhold med en mulig ekstremistisk baggrund og medtog også forhold, som var motiveret af ekstremistiske opfattelser af politisk tilhørsforhold".[6]. Spørgsmålet er, ved en opdatering af artiklen, hvor meget skal medtages? Det hele hører vel til som en slags baggrundshistorie I suppose... TherasTaneel (diskussion) 22. aug 2019, 02:07 (CEST)