Diskussion:Havfrue

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Folketro Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Folketro, et forsøg på at koordinere oprettelsen af folketro-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Atlantis er et forsvundet kontinent der beskrives af Platon.

Det befolkes af almindelige, tørskoede mennesker, der udfordrer guderne, der som straf sænker landet i havet så alle drukner.

Det har således ikke det mindste med havfruer at gøre.

NielsG 2. nov 2003 kl.20:22 (CET)

Marinbiologi/???[rediger kildetekst]

Havflue: mikroskopisk skaldyr i Sortehavet;parasit på rovfisk, deraf navnet. blev først registreret i 1932, af den tyske biolog Ernst Muller I, som siden blev nazist. Undergrupper: Den Lille Havflue; Den Skaldede Havflue; Den Hovedløse Havflue (Skrev 81.161.157.165 (diskussion • bidrag) 26. jun 2008, 13:58. Husk at signere dine indlæg.)

lettisk og estisk folketro[rediger kildetekst]

At skrive at man i lettisk og estisk folketro troede at havfruer var børn af en ukendt farao er det værste vås jeg har set på wikipedia

Der er en reference til. Folkloren siger, at det er børn af en ukendt farao, der mistede livet i det røde hav.

Når man taler om folketro må der være tale om en almem opfattelse i den brede befolkning. Folketro findes nok også i dag men jeg formoder at den folketro der skrives om i artiklen, er af ældre dato (før verdenskrigene?). Jeg tvivler på at kendskabet til Faraoer og til det røde hav har været alment udbredt i den estiske og lettiske befolkning før deres selvstændighed, efter den første verdenskrig. Folketro bygger på fænomener der kan opleves lokalt.

Ang. preferencen (linket til en hjemmeside der måske, måske ikke er en god kilde), så skal man være varsom med at oversætte folktale til folketro, og at oversætte livonian til estisk og lettisk er noget af en tilsnigelse.

Hele artiklen trænger iøvrigt til en grundig korrekturlæsning, der er mange grammatiske fejl, fejloversættelser, samt påstande der ikke virker særligt leksikale.

havfruer er måske søkøer.[rediger kildetekst]

jeg hørte engang at havfruer er en fantasi skabt på baggrund af dygonger (søkøer).--Highfield89 2. sep 2009, 20:25 (CEST)