Diskussion:Hertugdømmet Normandiet

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Er det her det samme som Normandiet ? --Rune Magnussen 24. aug 2005 kl. 20:08 (CEST)

Tja, geografisk dækker det vist cirka samme område, men der kan muligvis være en vis fidus i at behandle tiden som hertugdømme i en artikel for sig. På den engelske Wikipedia har de således også både en:Duchy of Normandy og en:Normandy. Vi har jo også artikler om både hertugdømmet Slesvig og Schleswig-Holstein.--Heelgrasper 24. aug 2005 kl. 20:38 (CEST)

Begge Sicilier[rediger kildetekst]

Jeg har fjernet stykket "Det var kongeriget Begge Sicilier, som under skiftende skæbner vedblev at være selvstændig stat indtil 1860." - det passer ikke. Kongeriget Sicilien bestod af Sicilien og Syditalien fra 1130 til den sicilianske vesper i 1282. Herefter fulgte en krigsperiode, der endte med freden i Caltabellotta i 1302. Denne fred udskilte Sicilien fra Kongeriget Sicilien - og derfor netop Begge Sicilier. --Palnatoke 29. apr 2007 kl. 08:01 (CEST)