Diskussion:Hypotese

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Filosofi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Filosofi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af filosofi-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Oktober 2009[rediger kildetekst]

Disse eksempler fra den oprindelige artikel passer ikke helt med den - ellers udmærkede - definition

  • Når solen går ned i en sæk (dvs, bag skyer), så står den op i en bæk (dvs. i regn).
  • Fundamentalistiske religioner skaber terrorister.
  • Rødhårede er hidsige.

Jeg har derfor tilladt mig at erstatte dem med nogle andre, der efter min mening passer bedre. (Skrev Harlekin96 (diskussion • bidrag) 21. okt 2009, 13:29. Husk at signere dine indlæg.)


Jeg er ikke helt enig i de nye tilføjelser: Den første er vel god nok, den anden er delvis underbygget, men den tredje er i dag fuldkommen underbygget. At der kan være yderligere lag af sandheden er der ikke tvivl om, men der er et omfattende videnskabeligt grundlag for kost og overvægt. Andre mulige årsager, f.eks. det psykologiske aspekt i overvægt, er måske dybere lag til årsagen, men det gør vel ikke udsagnet til en hypotese. Når vi som samfund anerkender et sæt spilleregler for hvornår noget er bevist, må det være det der gælder her. Larsbo c 1. maj 2011, 11:56 (CEST)[svar]