Diskussion:Ibenholt

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Botanik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Botanik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af botanikrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Vi har et navneproblem her: Dels er der nogle af arterne, som skal hedde Kaki, og dels er der nogle, som skal hedde Ibenholt. Men derudover er der også sproglig forbistring ved, at det samme danske navn ("Sort Ibenholt") bruges om to forskellige arter. Anbefalede plantenavne, som vi ellers følger som retningsgivende, angiver navnet Sort Ibenholt for arten Diospyros digyne, mens rigtigt mange andre bruger navnet om arten Diospyros ebenum. Endelig er der det rod, som opstår, når nogen bare lægger ekstra tekst ind uden at integrere den med den allerede eksisterende. Det sidste rydder jeg op i nu, men det andet må vi være flere om at udrede...

Vil nogen i øvrigt have noget imod, at artiklen om slægten bliver flyttet til Disopyros, så vi undgår skismaet mellem Kaki og Ibenholt?--Sten Porse 9. feb 2006 kl. 10:43 (CET)

Ja, Ibenholt er langt mere brugt end Kaki, og de to arter med navnet Sort Ibenholt er ikke forskelige nok til at bære hver deres artikkel Haabet 9. feb 2006 kl. 12:25 (CET)
Jeg er helt med på at slægten flyttes til det mest entydige Diospyros. Måske har Haabet ret i at de to arter kan indeholdes i samme artikel med titlen Sort ibenholt? Mvh Malene Thyssen 9. feb 2006 kl. 19:45 (CET)
Hvis der ikke kommer indvendinger, flytter jeg slægtsartiklen til Diospyros. Problemet med Sort Ibenholt (Diospyros ebenum) kunne måske løses ved, at titlen blev flyttet til Sort Ibenholt, hvad der også vil være det korrekte efter vores vedtagene retningslinjer for plantenavne?--Sten Porse 9. feb 2006 kl. 20:27 (CET)
Det synes jeg lyder fint :-) Mvh Malene Thyssen 10. feb 2006 kl. 11:39 (CET)