Diskussion:Ilja Repin

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Maleri Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Maleri, et forsøg på at koordinere oprettelsen af malerirelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Ruslands flag Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Rusland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Ruslandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Russisk eller ukrainsk[rediger kildetekst]

Er han russisk eller ukrainsk, det er vel afhængig af hvordan landene så ud da han blev født. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 22. nov 2014, 11:11 (CET)

Da han blev født, var der ikke noget selvstændigt Ukraine. --Palnatoke (diskussion) 22. nov 2014, 12:33 (CET)
Sagen er noget mere kompliceret. Der fandtes i 1800-tallet en stærk national bevægelse i Ukraine, som kæmpede for landets selvstændighed op til, under og efter 1. verdenskrig. I mellemkrigstiden måtte Stalin begå massemord på ukrainerne for at undertrykke dem. Under 2. verdenskrig støttede de nazisterne i håb om at vinde selvbestemmelse. Faktisk har ukrainerne ikke på noget tidspunkt i de sidste omkring 200 år accepteret den russiske besættelse af landet. Vil du kalde sønderjyder født før 1920 for preussere? På svensk wiki bruger man betegnelsen russisk-ukrainsk om Repin, og jeg mener, at vi burde gøre det samme. hilsen Rmir2 (diskussion) 22. nov 2014, 16:42 (CET)
Naturligvis er sagen mere kompliceret. Er der noget, der peger i retning af at han har betragtet sig som ukrainer eller i samtiden er blevet set som sådan? --Palnatoke (diskussion) 22. nov 2014, 17:03 (CET)
Jeg har ikke kunnet finde noget sikkert om det. Det nærmeste, jeg kan komme, er, at Tito Colliander skrev bogen "Ilja Repin. En konstnär från Ukraina" (Natur och Kultur 1942), men det er naturligvis et godt stykke tid senere. hilsen Rmir2 (diskussion) 22. nov 2014, 17:48 (CET)
PS: Ifølge russisk wiki er han russer, ifølge ukrainsk wiki er han ukrainer. Rmir2 (diskussion) 22. nov 2014, 18:19 (CET)
Han er "fra (det nuværende) Ukraine", men om han kulturelt eller etnisk er ukrainer, er en anden/tredje sag - sprogligt ser han ud til at være russisk. Diskussionen her begyndte i øvrigt efter at Bruger:Ukrainebestintheworld på otte sprog havde ændret nationaliteten. Ændringerne er alle ført tilbage. --Palnatoke (diskussion) 22. nov 2014, 20:41 (CET)
Post information here, and not in the article, because it goes beyond technical translation.

This is evidence that Repin - Ukrainian painter.--Yasnodark (diskussion) 16. jun 2016, 15:55 (CEST)

Repin og Ukraine[rediger kildetekst]

Repin var født i Ukraine, etnisk halvdelen ukrainsk, blev venner med den ukrainske patriots.

Født i CPUEeKharkiv oblast) i familien af militære paalanne-kalanta af Efim Repin. Som var overbevist om, at Elias selv, han kom fra en Kosak familie, bar navn af Roer, som efter plombere. Som et barn, Elias lærte en hel ladning af liv fattige sociale forhold af soldater pasyalan i det russiske Imperium, var kun lidt bedre fra den position af livegne. For næsten fire år har han arbejdet i ikon maleri artel bunakova, (V og genoprettede Kirke på Sloboda, således modtaget en elementær art uddannelse.

Men Ukraine Ilya Repin var forbundet ikke kun rødder, men pacatiana. Han var helt vild med ukrainske natur, menneske, folklore, og fremsat det problem stil i kunst. Venner Ilya Repin og tilhørte ukrainske embedsmænd: M. Kranc, N. Ant, D. Avanc, Eugene Chykalenko og mange andre. Mellem studerende blev N. Pimonenko, A. Ant, I. Makushenko F. Kruszka, S. Prokhorov, I. Shulga, F. Chuprina og andre. Som lærer og kritiker skrev bogen "Fjerne slægtninge" (1953). Efter revolutionen, Ilya Repin og ikke ønsker at leve i Sovjet-Rusland, og den forblev i hans ejendom "Penates" i Kuokkala (Finland), hvor han døde. I 1982 Penaty restaureret og åbnet som Museum-ejendom af I. Y. Repin".

Oprettet talrige portrætter af personligheder, ukrainsk kultur: Lubskoe S., M. Ant (1877), V. Tarnovskaya (1880, "Getman") og S. Tarnowski Shevchenko (1888) Bagali Dmitry Ivanovich. Bagali (1906) fire skitser af monument for Shevchenko i Kyiv om 1910 — 14). Gjorde illustrationer til værker af N. Gogol "Taras Bulba" og "Sorochinskaya fair" (1872 — 82), bøger Dmitry Avanc. Avaria "Zaporozhye i den hviler på olden tid og legender af mennesker" (1887), samt tegninger af de attraktioner af den ukrainske arkitektur, ukrainske folk stilarter og lignende.

RPN skrev Patriotiske billeder, og billeder, der er dedikeret til Ukraine, såsom: "Ukrainske nær hegnet" (1876), "Kosakkerne at skrive brev til den tyrkiske Sultan" (1880-91, en mulighed i St. Petersborg (russisk Museum), den anden — på Kharkov Statens Museum for kunst); "Vechornytsi" (1881), "Gajdamaki" (1902), "Black wolnica" (1903), "Hopak" (1930, fuldføre), "En undersøgelse af den akademiske kunstnerens model", "Solokha og diakon".

Repin var medlem af juryen Kommission, hvis formål var oprettelsen af T. Shevchenko ' s monument til 100-året for fødslen af digter og kunstner. Ligesom nogle af de andre ukrainske kunstnere, Repin kom fra juryen, fordi han var utilfreds med det endelige valg af Kommissionen. Ilya Efimovich kaldet Shevchenko "Apostel for frihed", og personligt er foretaget flere skitser til projektet af monumentet. K. V. Razvadovsky havde til hensigt at oprette et kort, og pengene fra salget af dem til at lede opførelsen af monumentet. For denne Repin malet aquarelle "Prometheus" fra Shevchenko digt "Kaukasus". Repin var en af grundlæggerne af Eu til beskyttelse af monumenter, Osv. Shevchenko, hvis Pagten ikke var godkendt af myndighederne.

Hjalp Udvalg i Union of fine arts. V. Vereshchagin i Mykolayiv, var et respekteret medlem af Kiev litterære og kunstneriske Union, Kiev Union af antikken og kunst.

  • Москвинов В. Репин на Харковщине. X. 1959; Репин и Украина. К. 1962;
  • Велічко Ю. Україна в творчості І. Є. Репіна. К. 1963.