Diskussion:Industri (flertydig)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Første og tredje betydning virker ikke på mig til at være egentlig forskellige betydninger. Vi mangler vist forøvrigt en artikel om den industrielle revolution, som vist godt kunne laves via et uddrag af denne artikel (selvom jeg ikke lige har kigget på kvaliteten).--Heelgrasper 21. jun 2005 kl. 21:09 (CEST)

Enten plagierer [1] os, eller også er denne artikel taget derfra. --Pred (diskussion) 15. jun 2006 kl. 19:56 (CEST)

Samlebåndet[rediger kildetekst]

Har rettet oplysning om samlebåndet. Det blev ikke opfundet af Henry Ford, men af Olds. Se det engelske Wikipedias opslag om assembly line. PederM

Industriens historie[rediger kildetekst]

  • Har sammenskrevet afsnittet med "Den industrielle revolution". Afsnit om samlebånd og masseproduktion findes i separate artikler.--Christophersen 10. apr 2009, 22:43 (CEST)

En samlet artikel?[rediger kildetekst]

Vores p.t. mest efterspurgte artikel er industri (branche). Den må vi have skrevet; jeg gør det gerne. Men jeg synes godt nok det er svært at gennemskue præcis hvor grænsen skal gå mellem den og industri (fremstillingsindustri). Kunne vi ikke med fordel lave det til én artikel,k som det fx også er det på norsk Wikipedia? --Brandsen (diskussion) 6. maj 2013, 00:31 (CEST)[svar]

Forenklede betegnelser[rediger kildetekst]

I lyset af ovenstående diskussion har jeg forenklet denne flertydig-artikel (samt skrevet mere uddybende forklaringer), så at vi undgår de lange parentes-artikeltitler og i stedet henviser til artikler som vi allerede har.--Nikolaj (diskussion) 15. aug 2013, 15:59 (CEST)

Forslag til ændret navn/indhold for opslaget[rediger kildetekst]

Der mangler et opslag om erhvervet industri, hvor ca. 13 % af alle beskæftigede arbejder, og som det norske wiki-opslag "Industri" og det tyske "Industrie" omhandler. Jeg vurderer, at det er det, som de allerfleste tænker på, når de hører ordet "industri", og at mange af henvisningerne til denne nuværende side i virkeligheden gælder dette specifikke erhverv. Derfor vil jeg foreslå, at denne nuværende side omdøbes til "Industri - flertydig", og opslagsordet "Industri" i stedet bruges til en beskrivelse af industri-erhvervet.--Økonom (diskussion) 10. jun 2014, 17:15 (CEST)