Diskussion:Infralyd

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Artikel om infralyd er ladet og indeholder tvivlsomme informationer. Den er sansynligvis skrevet/oprettet af interesseorg. Infralydens Fjender. (Skrev 195.249.206.131 (diskussion • bidrag) 9. jan 2009, 11:06. Husk at signere dine indlæg.)

Har nu indsat en {{POV}}-skabelon. Ved du noget om emnet, kunne du jo prøve at gøre artiklen mere afbalanceret; meget gerne med henvisning til nogle kilder. --Pugilist 9. jan 2009, 11:15 (CET)

Undersøgelsen fra Aalborg universitet[rediger kildetekst]

Har netop læst denne pressemeddelelse fra Aalborg universitet fra 2007 og jeg går ud fra, at det handler om samme undersøgelsen som artiklen bruger som "reference". Lagde især mærke til

Citat En af dem siger, at der skulle være tale om såkaldt infralyd. Infralyd er lyd med frekvenser under 20 Hz, og det har ofte været hævdet, at de generede personer har en særlig evne til at høre infralyd, og at det er infralyd, der generer dem. Det kan vi afvise. I undersøgelsen fandt vi ikke et eneste tilfælde, hvor infralyd var årsag til generne. Ingen af personerne kunne opfatte den infralyd, der fandtes i hjemmene, selv ikke hvis vi forstærkede den med 10 dB. I det hele taget er der ikke tale om, at de generede personer har en særlig god hørelse. Deltagerne i undersøgelsen havde generelt normal hørelse efter alderen, og ingen havde en usædvanlig god hørelse Citat
http://es.aau.dk/acoustics/lf/

Infralyd har altså iflg. Aalborg Uni. ingen sammenhæng med forskellige personers gener, og det meste af artiklen må derfor anses som misvisende. Jeg sletter øjeblikkeligt de dele, der forbinder infralyd med personers gener. Hvis nogen kan henvise til andre kilder, der videnskabeligt sætter infralyd i forbindelse med menneskelige gener, er de velkomne til at gendanne og citere denne kilde korrekt. Bruger:Nillerdk 11. jan 2009, 00:47 (CET)

Jeg har blandt meget andet også slettet en kilde, jeg ikke var i stand til at tjekke (Nyt Aspekt januar 1999 31.årgang nr.1 artikel:"Gådefulde brummelyde".) Men jeg har god samvittighed, da de andre kilder var fejlciterede og det heller ikke i dette tilfælde var klart, hvad denne kilde skulle dokumentere. Hvis kilden trods alt kan bidrage til artiklen, er man velkommen til at indsætte den igen som en fodnote til den/de påstande den skulle dokumetere. Bruger:Nillerdk 11. jan 2009, 01:37 (CET)