Diskussion:InterCity

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Bane Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Jernbaner, et forsøg på at koordinere oprettelsen af jernbanerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Bør artiklens navn ikke være Intercitytog ?, intercity har formodentlig en anden betydning. --Ultraman 3. sep 2006 kl. 11:04 (CEST)

InterCity er et begreb - kan også betegnes som en varemærke, selvom det nok ikke er registret. Man skal nødvendigvis ikke tilføje tog. Fx. "Intercity til Fyn og Jylland" høres i højtalerne på strækning over Sjælland. Og du kan se af links til de andre artikler at den betegnelse bruges bredt internationalt.
Jeg har ikke en anden betydning end hvad der bruges inden for Jernbaneverden. Google har ikke givet en anden betydning. Og den danske Encyklopædi har også Intercity som opslagsord.

Jeg rettede lidt i artiklen, så tog ikke står lige efter Intercity.

--Dbcsat 3. sep 2006 kl. 15:43 (CEST)

InterCity eller Intercity?[rediger kildetekst]

Det staves forskelligt i artiklen forskellige steder - hvad hedder det? --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 3. maj 2007 kl. 10:31 (CEST)

Hvis man søger på dsb.dk får man InterCity som resultat. Da det er DSB der bruger dem må InterCity vel være den "rigtige" form. Dog omtales de kun som IC3 hvis man går ind under materiel. --Broadbeer 3. maj 2007 kl. 11:49 (CEST)
IC3 er en materieltype, som ligesom IR4 bruges til både intercity og regionaltog her i landet. Det er ikke specielt knyttet til denne artikels emne. --Dannebrog Spy 3. maj 2007 kl. 13:29 (CEST)
Når man søger på en rejser (der foretages med IC) kan læse om transportmidlerne og her står f.eks (IC logo) = IC-tog (149). --Broadbeer 3. maj 2007 kl. 13:42 (CEST)
Skal vi så ikke flytte artiklen til InterCity? --|EPO| 3. maj 2007 kl. 14:10 (CEST)
Hvis man søger i Retskrivningsordbogen, finder man:
  • intercitytog sb., -et, -e el. intercitytog, bf. pl. intercitytogene.
Derfor skal artiklen ikke flyttes. Byrial 3. maj 2007 kl. 14:40 (CEST)
Hvad er er "sort" lyntog?--Lcl 19. jul 2007, 17:17 (CEST)
Det var lyntog kørt af tog oprangeret af lokomotiver og vogne i stedet for de særlige togsæt litra MA, MB og MS. Det blev ret udbredt sidst i 1960'erne og først i 1970'erne til supplering af de traditionelle lyntog. Men i 1974 blev de så erstattet af InterCity-togene. Materiellet var det samme men nu kørtes i fast timetakt i stedet for forskellige uafhængige returløb. --Dannebrog Spy 19. jul 2007, 17:25 (CEST)

InterCity i danmark[rediger kildetekst]

Der er blevet oprettet særskilte artikler om InterCity Bornholm og InterCity Sønderborg, men da DSB ikke opererer med særlige linier for de enkelte destinationer, kan jeg ikke rigtig se noget behov for særskilte artikler. Derimod kunne det måske være en ide med en særskilt artikel om InterCity i Danmark i almindelighed. Muligvis bør InterCityLyn også indskrives i en sådan, da de to systemer er ret sammenflettede. --Dannebrog Spy 31. dec 2010, 14:39 (CET)

Jeg er enig med i det, at vi ikke skal have artikler for hver destination. Dog har InterCity Bornholm forbindelsen særstatus, da den drives som fri trafik. --Steen Th 31. dec 2010, 15:48 (CET)