Diskussion:Interface

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Er artiklen berettiget?[rediger kildetekst]

Bevæger man sig væk fra wikipedia-ideen ved at lave en artikel om brugen af dette ord i stedet for at lave en omdirigering? Pkj61 (diskussion) 20. mar 2012, 11:47 (CET)

Jeg er ikke sikker, men artiklen er under alle omstændigheder for smal. Interface, der også oversættes med snitflade, dækker også specifikationer for f.eks. porte (RS-232, Centronics osv. osv.), og grænsefladerne mellem forskellige programmer eller it-systemer. Java alene er for lidt. Sikkert også andre ting, som jeg ikke lige har tænkt på. Så på den måde bliver artiklen meget upræcis, ligegyldigt hvad. Måske skal den bare være en flertydig med henvisninger til Java og de portstandarder, som vi måtte have artikler om? Ditlev Petersen (diskussion) 8. jul 2016, 00:13 (CEST)
Jep, havde glemt en: Brugergrænseflade, I'et i GUI f.eks. Jeg noterer artiklen til senere, hvis jeg kan skrive noget fornuftigt og sammenhængende, inkl. Java. Ditlev Petersen (diskussion) 8. jul 2016, 00:19 (CEST)

Sammenskrivningsforslag?[rediger kildetekst]

Jeg synes ikke, det er en god ide at skrive den sammen med brugergrænseflade. Brugergrænseflade er "det en bruger af en computer oplever", mens interface har mange andre betydninger. Dels er der som nævnt interface som en specialitet i sprog som Java, dels er der f.eks. en API (Application Programming Interface?), der er et rent mekanisk og elektrisk interface (RS-232, Centronics, USB ...), dels har jeg sikkert glemt en masse. En række "Se også" kunne måske løse problemet, API kunne være en selvstændig artikel (det er det måske i forvejen). Vi kunne også ændre denne artikel til enten "flertydig" (nok det bedste jeg kan finde på) eller til specielt at gå på objektorienteret programmering.

M.a.o. er det noget kompliceret.Ditlev Petersen (diskussion) 20. jul 2017, 19:21 (CEST)

Helt enig. Et API er ikke en brugergrænseflade. --Madglad (diskussion) 24. nov 2017, 14:36 (CET)