Diskussion:Isbjerg

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hvordan kan det være, at den engelske WIKI mener, at der er tale om 1/9 af isbjerget over vandet, og i denne danske, skrives der 1/7? Hvad skal man tro?

Claus


Jeg bor i Aasiaat ved diskobugten og de små isbjerge der driver ind i vores havn har vel nærmest en fordeling, der ligner 7/8 under vand og 1/8 over. Jeg tror forvirringen opstår fordi der er mange som regner på massefylden for ren is (som når man fryser en isterning) og finder en fordeling ud fra dette. Imidlertid er der masser af luft i isbjergsisen, så dens massefylde er mindre end for "ren" is. Jeg skal til at undersøge det nærmere ved at tage en klump is ud af et lille isbjerg der har lagt til nede ved den lokale bådebro, så kan jeg vende tilbage med bedre tal.

Videoen, der er lagt på viser da ikke et isbjerg, der kælver, men et fjeld, der vælter. Kan man ikke udelukkende tale "at kælve" når det er tale om en bræ/gletscher, hvor der falder fjelde/bjerge af? Altså afledt af det i dyreverdenen kendte begreb, som bruges for en fødsel --Vh. DanNav 1. dec 2010, 12:57 (CET)