Diskussion:Den Islamiske Guldalder

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Diskussion:Islams guldalder)
Islam Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Islam, et forsøg på at koordinere oprettelsen af islam-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

ca. 900 til 1500 og ligger således i det samme tidsrum som vi i dag betegner middelalderen. Europæisk kultur var i denne periode underlagt den islamiske

Det lyder sandelig underligt! Menes der måske at naturvidenskaberne stod i stampe i Vesten? Det er der noget om, men det må i givet fald forklares tydeligere. -- Sebastjan 06. juli 2005 kl. 09:35 (CEST)

Hvis man i stedet for underlagt skriver underlegen, kommer man vist nærmere sandheden. Underlagt indikerer en form for dominans, der vist ikke var til stede, mens underlegen indikerer en sammenligning, der falder ud til den islamiske kulturs fordel. Man kan så diskutere, om en det NPOV at tale om underlegne kulturer. Ihvertfald bør man præcisere, på hvilke punkter den islamiske kultur var mere avanceret.--Heelgrasper 6. jul 2005 kl. 21:00 (CEST)
Jeg har forsøgt at rydde lidt op i formuleringerne. Artiklen bør stadig udbygges og nuanceres, men den er efter min vurdering brugbar i sin nuværende form.--Heelgrasper 8. jul 2005 kl. 22:04 (CEST)