Diskussion:Jævndøgn

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Fysik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fysik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fysik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret, kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Kalender-ikon Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Almanak, et forsøg på at koordinere oprettelsen af almanakrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Uden overskrift 2005[rediger kildetekst]

Hvor bruger man den angivne definition af sommer- og vinterhalvår? --Palnatoke 23. sep 2005 kl. 14:23 (CEST)

Jeg tror det er meget almindeligt som en objektiv, kalenderuafhængig definition. Man taler også om at efteråret er perioden fra efterårsjævndøgn til vintersolhverv (med tilsvarende definitioner for de andre årstider). I øvrigt er det politisk korrekt at tale om septemberjævndøgn og decembersolhverv etc. når man ikke vil fornærme folk på den sydlige hemisfære. --JeppeSN 23. sep 2005 kl. 15:13 (CEST)
Prøv også denne Google-søgning. --JeppeSN 23. sep 2005 kl. 15:16 (CEST)

Uden overskrift 2006[rediger kildetekst]

Er der nogen der kan finde et mere direkte link til relevante artikler om emnet? --Holscher 13. sep 2006 kl. 08:53 (CEST)

Uden overskrift 2017[rediger kildetekst]

Der burde være en henvisning og forklaring om sammenhæng med solhverv. Ligeledes fra solhverv til jævndøgn. Mangler også internationalt. (Skrev 80.198.253.190 (diskussion • bidrag) 2017-03-22 18.27. Husk at signere dine indlæg.)