Diskussion:JAXA

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Rumfart, et forsøg på at koordinere oprettelsen og udbyggelsen af rumfartsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse start på vurderingsskalaen. Se kommentarer om vurderingen.

Bruger man virkelig engelsksprogede navne på organisationer i Japan? - Kåre Thor Olsen (Kaare) 24. maj 2005 kl. 07:37 (CEST)

Både og, ser det ud til - ja:宇宙航空研究開発機構 kalder vist organisationen for 宇宙航空研究開発機構, men de nævner "Japan Aerospace Exploration Agency = JAXA" som om det også er et gangbart navn. --Palnatoke 24. maj 2005 kl. 07:45 (CEST)
Sært, men det må de jo selv om. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 24. maj 2005 kl. 08:24 (CEST)

JAXA vs. NASDA/ISAS/NAL[rediger kildetekst]

Jeg synes det virker fint at starte med at beskrive de tre agenturer hver for sig eftersom det var sådan de startede, men giver det ikke mening at missioner fra efter fusionen til JAXA ikke bliver behandlet under en af de tre agenturer, men snarere i et nyt afsnit, der hedder JAXA. Jeg tænker specielt på SELENE(Kaguya) der er beskrevet under ISAS, men på den engelske wikipedia bliver anført som en delt mission mellem ISAS og NASDA eller slet og ret som en JAXAmission. Jeg indrømmer at min forhåndsviden på dette område er særdeles begrænset, men efter min mening svarer det til at man måske nævner at en sonde er bygget på Jet Propulsion Laboratory, men den er stadig først og fremmest en NASAsonde. I øvrigt rigtigt godt arbejde med at udvide artiklen. Elentirmo 26. apr 2008, 00:24 (CEST)

Tak for det. Jeg prøver at undgå at beskrive ting flere gange. JAXA har overtaget H-IIA-raketten, Tanegashima-rumhavnen, astronautkorpset og Kibo-laboratoriet fra NASDA. JAXA har overtaget rumsonde- og astronomisatellitprogrammet fra ISAS. ISAS' Kagoshima-rumhavn og My-raketter er nedlagte. SELENE var i lang tid et ISAS-projekt men blev senere et JAXA-projekt med elementer fra ISAS- og NASDA-arven.
Det må være en vurderingssag om emner skal forrest i JAXA-afsnittet eller være en del af NASDA eller ISAS. Hayabusa blev opsendt af ISAS men er nu overtaget af JAXA. Kibo og H-IIA blev udviklet af NASDA men er nu overtaget af JAXA. For at undgå dobbeltbeskrivelser har jeg anbragt emner hvor de er naturlige. SELENE var en smutter; den er et godt eksempel på sammensmeltningen - man udviklede ISAS-sonden specielt til NASDA's H-II raket. Med venlig hilsen Necessary Evil 26. apr 2008, 01:25 (CEST)
Nu skulle sagen være ordnet! NASDA- og ISAS-materiale er kun med hvis det er relevant for JAXA. Historisk stof er uddelegeret til de respektive sider. Jeg var ikke selv tilfreds med det oprindelige, så tak for skubbet. Med venlig hilsen Necessary Evil 27. apr 2008, 04:34 (CEST)