Diskussion:Java (programmeringssprog)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Internet Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Internet, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Internet-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Jeg fjernede kommentaren "Java har i dag en stor rod i open source-miljøer.", da hverken jeg, eller nogle kammerater jeg diskuterede emnet med, mener der er hold i det. Ganske vist vinder GNU Classpath popularitet, men de færreste i miljøet er interesseret i at benytte Suns proprietære biblioteker. --Pred 24. jan 2006 kl. 15:13 (CET)

Kategorien programmeringssprog er fjernet. Det er da stadig et programmeringsprog, så det gør vil ikke noget at kategorien opretholdes ? --Ultraman 24. jan 2006 kl. 16:21 (CET)
Kategorien "Javaprogrammering" er en underkategori til kategorien "Programmeringssprog". Jf. de gældende regler, så skal overkategorier fjernes fra artiklerne. --Maitch 24. jan 2006 kl. 16:25 (CET)
OK, jeg er med --Ultraman 25. jan 2006 kl. 09:02 (CET)

Jeg finder følgende tekst problematisk: 2-tallet i forkortelsen refererer til Java 2, der trods nyere versioner end 1.2 fortsat benyttes. Der refereres til en eller anden forkortelse, men denne forkortelse nævnes ikke i artiklen. --Kristjan Wager 16. mar 2006 kl. 09:58 (CET)

"Mange universiteter underviser i Java, fordi det anses for det hidtil mest perfekte OOP-sprog."

Udover åbenlys POV, som under alle omstændigheder må lade livet, så er det i min erfaring ikke på grund af sin konceptuelle renhed, at Java bruges på universiteterne, men primært fordi det indeholder garbage collection og et ordenligt typesystem. Disse egenskaber gør det nemmere at fokusere på klassifikationsaspektet i objektorientering frem for håndtering af hukommelses mv. Desuden er den C-lignende syntaks en medierende faktor, da de fleste af de mest udbredte programmeringssprog har arvet denne i et eller andet omfang.

Ruwne 11. dec 2007, 13:52 (CET)

Jeg kan nævne en lille håndfuld sprog der er betydeligt pænere, set fra et OO-mæssigt standpunkt, end Java. Jeg er derfor fuldstændig enig i ovenstående. -- Anders Wegge Jakobsen (diskussion) 11. dec 2007, 13:58 (CET)

Sammensatte ord med "Java"[rediger kildetekst]

Skal sammensatte ord indeholdende "Java" være med eller uden bindestreg? Skal det være "Javaprogrammer" eller "Java-programmer"? --The Astronomer 30. okt 2010, 19:49 (CEST)