Diskussion:Jersey

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Eneste by?[rediger kildetekst]

Ifølge denne sætning: 30% af befolkningen bor i hovedstaden Saint Helier, som er den eneste by. er der kun én by på Jersey, mens der ifølge kortet ser ud til at være markeret byerne St. Austin, St John og noget der ligner Coney. Sætningen med at der kun er en by kan genfindes på en:wiki, men det lyder stadig mærkeligt. Santac 2. feb 2006 kl. 08:53 (CET)

De andre bebyggelser er landsbyer, så vidt jeg lige kan gennemskue det. --Palnatoke 2. feb 2006 kl. 09:08 (CET)

JERSEY Jersey er også en stof type:

Jersey er samlebetegnelse for alle stoffer, som er strikket på rundstrikkemaskiner.Ved håndstrikning er der som bekendt et sæt strikkepinde. Normalt strikkes der flade stykker i hånden, men der findes også strikkepinde, der er forbundet med en blød mellempind, og disse bruges til at strikke f.eks. strømper. Det er princippet ved denne pind, der bruges i jersey. Jersey har typisk 48 "pinde". Der monteres således 96 garnruller, hvor trådene alle sættes fast på hver strikkepind, Når strikningen er i gang vil der således for en omgang være trinvis 48 sæt nye samlinger på en runde. Og der er ingen strikkepinde hele vejen rundt, de klarer det på en eller anden måde. En af disse sæt strikkepinde, måske nr. 49, har ingen tråde, hvorved der kommer en åben rille ned igenne det rør, der er 150 cm i omkreds og f.eks. 50 meter langt. Stoffet ligger inde i midten af strikkemaskinen, og når de50 meter er færdigt, tages det ud og vaskes/farves/efterbehandles og stoffet skæres op langs med hullerne. Derved bliver det fladt. Det lægges så op på et apparat, hvor de to sider af stoffet sættes fast i nogle nåle, der stikke op. Dette er maskinen til efterbehandlingen.

Denne proces er markant anderledes end vævning, og hele vejen gennem produktionen er der forskellige systemer til at behandle disse to typer stoffer. Jersey er typisk meget billigere end vævede stoffer. Der er forskellige symaskiner, og processen er meget hurtigere. Så resultatet er, at fabrikken kan skære alle modeller om torsdagen/fredagen og jeg henter dem om onsdagen! Symaksinerne er typisk en overlock, og det særlige ved disse symaskiner er, at der er beregnet på den elasticitet, som der er i strikkede stoffer.

I Italien er jersy og strik begge en type, nemlig Maglie, men i danmark behandles strik og jersey forskelligt, da de danske strikkerier i Herning typisk ikke lavede strik, kun jersey.

Jersey (flertydig) er der nu et link til Jersey (stof). --Palnatoke 29. feb 2008, 11:17 (CET)